na-okupovanykh-terytoriiakh-zaharbnyky-vyhadaly-novu-skhemu-vidzhymu-zemli-v-ukraintsiv-tsentr-sprotyvu

На окупованих територіях загарбники вигадали нову схему "віджиму" землі в українців - Центр спротиву

 • 105120 переглядiв

На окупованих територіях Запорізької області російські окупанти готуються до масової націоналізації земельних ділянок, даючи власникам лише півтора місяці на підтвердження права власності, з метою відібрати в українців більшу частину землі.

Окупанти готуються до масової націоналізації земельних ділянок на тимчасово окупованих територій Запорізької області. росіяни дали власникам ділянок, дач, паїв лише півтора місяця на підтвердження права власності. Процес перевірки триватиме з 22 квітня до 12 червня цього року. Про це повідомляє Центр національного спротиву, пише УНН.

Примітно, що україномовний реєстр містить більше півмільйона рядків. Тому виникає логічне запитання – наскільки реально опрацювати таку кількість документів? Але дуже схоже на те, що такої задачі перед загарбниками і не стоїть. Основну масу ділянок окупанти бажають просто відібрати в українців і далі вже розпоряджатися на власний розсуд,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що підтвердити право власності можливо лише за умови наявності російського громадянства й оригіналів документів.

Центр національного спротиву зауважує, що таку практику російські окупанти застосовують і щодо квартир та будинків. На окупованих територіях працює так звана "державна житлова інспекція", метою якої є виявлення порожніх квартир, чи квартир чиї власники покинули регіон. Надалі такі квартири оголошують "безгосподарними" та "націоналізують".

Нагадаємо

На тимчасово окупованих територіях України почалася нова хвиля незаконних захоплень житла російськими окупаційними військами, коли окупанти силою відбирають квартири у місцевих мешканців.