na-pivdni-sytuatsiia-zalyshaietsia-dosyt-napruzhenoiu-humeniuk

На півдні ситуація залишається досить напруженою – Гуменюк

 • 106165 переглядiв

Ситуація залишається напруженою у смузі відповідальності Південного оперативного командування: росіяни продовжують штурми на роботинському та старомайорському напрямках за підтримки тактичної авіації, з великими інтервалами між штурмами та активним застосуванням різноманітних безпілотників для розвідки та атак.

У зоні відповідальності Сил оборони півдня ситуація залишається досить напруженою. Росіяни продовжують штурми на Роботинському й Старомайорському напрямках за підтримки тактичної авіації.

Про це повідомила начальниця прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.  

Деталі

Взагалі ситуація в нашій зоні відповідальності залишається досить напруженою. На Роботинському й Старомайорському напрямках ворог продовжує штурми, й там було нараховано їх аж 8. Він це проводиться в тому числі за підтримки тактичної авіації, скидаючи керовані авіабомби, випускаючи некеровані авіаційні ракети. Тобто проміжки між штурмами теж дуже насичений та гарячий

- розповіла Гуменюк.    

На запитання, чи росіяни активні у використанні безпілотників у зоні відповідальності Сил оборони півдня, Гуменюк відповіла: 

Дуже активні й хочу зауважити, що як раз хлопцям з бригад морської піхоти, одна з яких 36-та, які в тому числі проводять бойову роботу й на лівому березі, дуже потрібне захист. Тому що ворог не тільки штурмами випробовує їхню міць

- повідомила вона. 

За її словами, ворог між штурмами дуже потужно намагається атакувати їх, в тому числі використовуючи не тільки артилерію, а й дрони різного ступеня, й в тому числі FPV.

Доповнення

Окупанти посилили розвідку із застосуванням БпЛА, намагаються визначити об’єкти для уражень.