na-vinnychchyni-proshchalysia-iz-20-richnym-politseiskym-maksymom-zaretskym-yakoho-rozstrilialy-napadnyky

На Вінниччині прощалися із 20-річним поліцейським Максимом Зарецьким, якого розстріляли нападники

 • 26272 переглядiв

20-річний поліцейський Максим Зарецький загинув під час нападу на Вінниччині. Його похорон відбувся 22 квітня, у Бершаді оголошено день жалоби.

22 квітня у Бершаді на Вінниччині прощаються із поліцейським Максимом Зарецьким, який загинув під час нападу у ніч на 20 квітня. У місті оголосили день жалоби, передає УНН із посиланням на Суспільне.

Деталі

Хлопцю було 20 років, він служив у секторі реагування патрульної поліції. Провести його в останню путь прийшли рідні, близькі, колеги та місцеві жителі. 

За словами інспектора сектору реагування патрульної поліції Олександра Якименка, Максим Зарецький пропрацював у них півтора року, зарекомендувавши себе з позитивного боку.

"По роботі до нього ніяких питань не було. Дуже хороша людина, був веселий, позитивний. Усі колеги з ним були в дружніх відносинах", — розповів Олександр Якименко.

О 10 ранку відбулася траурна хода від будинку, де мешкав хлопець, до Свято-Вознесенського храму.

Об 11:00 розпочалася служба по загиблому.

На церемонії прощання рідні, друзі та колеги згадують Максима як щирого, доброзичливого та мужнього юнака, який завжди був готовий прийти на допомогу. За їхніми словами, він був справжнім патріотом України та мріяв зробити свою країну кращою.

Прокуратура наполягатиме на арешті підозрюваних у нападі та вбивстві поліцейських на Вінниччині22.04.24, 14:57 • [views_0]

Доповнення

За даними слідства, 20 квітня вночі підозрювані під час перевірки автомобіля вбили одного поліцейського, поранили іншого та втекли з місця події. Правоохоронці розшукали їх та затримали в порядку ст. 208 КПК України у селі Липецьке Подільського району Одеської області.

Згодом двом військовослужбовцям повідомили про підозру у вбивстві та замаху на життя поліцейських у Вінницькій області.

ДБР розслідує факт дезертирства військовослужбовців, причетних до розстрілу правоохоронців у Вінницькій області 20 квітня.