obvynuvalnyi-akt-shchodo-azarova-ta-yoho-pomichnytsi-peredaly-do-sudu

Обвинувальний акт щодо Азарова та його помічниці передали до суду

 • 27301 переглядiв

Колишньому прем'єр-міністру України Миколі Азарову та його другої помічниці висунуто звинувачення у державній зраді, публічних закликах до повалення конституційного ладу та виправданні збройної агресії росії проти України.

Експрем’єр-міністра України Миколи Азарова та його другу помічницю судитимуть за державну зраду, публічні заклики до повалення конституційного ладу та виправдовування збройної агресії рф. Про це УНН повідомляє із посиланням на Офіс Генерального прокурора. 

 Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно колишнього прем’єр-міністра України та його помічниці, яка перебуває в рф

- йдеться у повідомленні ОГП.

Як повідомляється, їх інкриміновано публічні заклики до насильницької зміни та повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, виправдовування та визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28 ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України). 

Експрем’єр-міністру також інкриміновано державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України).

Встановлено, що колишній прем’єр-міністр України, перебуваючи на території рф, створив Телеграм-канал. Там розміщував публікації пропагандистського характеру з наративами кремля, які формують у суспільстві антиукраїнські настрої. 

Вела Telegram-канал Азарова: судитимуть посадовицю столичної РДА08.02.24, 15:17 • [views_0]

Адмініструванням Телеграм-каналу займались дві помічниці експосадовця. Одна з них обіймала посаду начальника організаційного відділу в столичній райдержадміністрації. Її справа вже перебуває на розгляді суду, вказали в ОГП. 

Інша помічниця - колишня співробітниця цієї ж РДА, як повідомляється, на даний час виїхала на територію рф.

Спільниці разом координували інформаційну пропагандистську діяльність експрем’єр-міністра у Телеграм-каналі, а також в інших соцмережах та допомагали організовувати та поширювати антиукраїнські інтерв’ю та коментарі російським ЗМІ.

Підтримуючи активні зв'язки з експрем’єр-міністром та його оточенням, жінки сприяли у проведенні інформаційно-підривної діяльності, яка координується представниками російських спецслужб та спрямована на дискредитацію діючої влади на міжнародній арені

- вказали в ОГП.

Як повідомляється, вони не припинили допомагати рф навіть після повномасштабного вторгнення.

В ОГП додали, що проведені судові психолого-лінгвістичні експертизи опублікованих матеріалів повністю підтверджують факти протиправної діяльності фігурантів.

Справу Азарова скерували до суду 18.01.24, 17:05 • [views_0]

Тетяна Краєвська

Політика