parlament-pidtrymav-stvorennia-reiestru-postrazhdalykh-liudei-cherez-ahresiiu-rf

Парламент підтримав створення реєстру постраждалих людей через агресію рф

 • 20546 переглядiв

Верховна Рада України ухвалила законопроект про створення Державного реєстру осіб, які постраждали внаслідок збройної агресії росії проти України.

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт №10256, яким пропонується створити Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф проти України. Про це УНН повідомляє з посиланням на народного депутата Ярослава Железняка.

№10256 - про облік осіб, життю та здоров’ю яких завдано шкоди внаслідок збройної агресії рф - за основу (295)

- написав Железняк у Telegram.

Деталі

Згідно з пояснювальною запискою, законопроєкт розроблено з метою забезпечення створення Державного реєстру осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф проти України, у якому здійснюватимуться:

  • облік громадян, життю та здоров’ю яких завдано шкоди внаслідок збройної агресії російської федерації проти України; 
  • інформаційні обміни між державними інформаційними системами, в частині обмінів інформацією про фіксацію шкоди життю та здоров’ю громадян, якої було завдано внаслідок збройної агресії російської федерації проти України;
  • облік видатків державного та місцевих бюджетів, бюджетів соціальних фондів, пов’язаних з наданням допомоги та підтримки громадянам, які постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Доповнення

У грудні 2023 року комітет соціальної політики рекомендував включити до порядку денного та ухвалити за основу законопроєкт №10256, яким пропонується створити Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф проти України.