ponad-sto-krimchan-nezakonno-vidpravili-na-viyskovu-sluzhbu-v-rf

Понад сто кримчан незаконно відправили на військову службу в РФ

 • 17810 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. Всупереч міжнародному праву з анексованого Росією Криму відправили сотню призовників для проходження служби в армії РФ. Про це повідомляє пресслужба Південного військового округу Міноборони Росії, передає УНН.

"Військові комісаріати Південного військового округу протягом тижня направили у війська понад 1000 новобранців для проходження служби за призовом. З них понад 100 осіб - кримчани", - йдеться в повідомленні.

Як уточнює Міноборони РФ, дві третини всіх призовників прибули до з'єднань та військових частин Південного військового округу, "інші будуть проходити військову службу у військових частинах за межами військового округу, а також в інших силових структурах Росії".

Всього в ході весняного призову в російську армію з Південного військового округу, в який включили анексований Крим, будуть відправлені близько 26 тис. людей.

Варто зазначити, що проведення призову серед жителів окупованих територій до лав збройних сил держави-окупанта порушує ст. 51 Конвенції про захист цивільного населення під час війни (Четвертої Женевської Конвенції), а переміщення громадян України з окупованої території на територію РФ порушує ст. 49 цієї Конвенції.

Нагадаємо, що з 2015 року РФ, порушуючи міжнародні зобов'язання держави-окупанта, призвала в збройні сили близько 22,5 тис. осіб. При цьому, порушено близько 80 кримінальних справ проти осіб, які уникали призову в російську окупаційну армію.

Українські Національні Новини

Політика