rada-ukhvalila-zakonoproekt-schodo-transformatsiyi-osvitnoyi-merezhi

Рада ухвалила законопроект щодо трансформації освітньої мережі

 • 14413 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект №3719 про внесення змін до Закону України "Про повну загальну середню освіту" (щодо збереження санаторних шкіл (санаторних шкіл-інтернатів) для можливості відновлення здоров’я дітей у тісній єдності з навчанням і вихованням, у співпраці лікарів та педагогів). Відповідне рішення підтримали 323 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

На думку авторів законопроекту, його метою є, зокрема, забезпечення формування освітньої мережі органами місцевого самоврядування у відповідності до потреб громади та забезпечення права кожного на освіту.

Передбачається, що протягом одного року з дня набрання чинності цим Законом засновники санаторних шкіл (санаторних шкіл-інтернатів) мають змінити тип таких закладів освіти на один з типів закладів загальної середньої освіти, що передбачені цим Законом, або припинити такі заклади освіти шляхом їх реорганізації чи ліквідації.

Зазначається, що майно реорганізованих чи ліквідованих санаторних шкіл (шкіл-інтернатів) використовується виключно для забезпечення здобуття дітьми або молоддю освіти, надання їм послуг у сфері соціального захисту, культури, спорту або охорони здоров’я.

Нагадаємо, Верховна Рада України скоротила строки внесення альтернативних законопроектів до законопроекту про трансформацію закладів освітньої мережі.

Українські Національні Новини

Політика