rozlyv-nafty-pislia-ataky-rf-na-dniprovsku-hes-sytuatsiia-iz-yakistiu-vody-normalizuietsia-za-tyzhden

Розлив нафти після атаки рф на Дніпровську ГЕС: ситуація із якістю води нормалізується за тиждень

 • 25307 переглядiв

Концентрація забруднюючих речовин у річці Дніпро від витоку нафти через атаку росії на Дніпровську ГЕС зменшується, і ситуація повернеться до нормального стану через кілька днів або тиждень.

Концентрація забруднюючих речовин  у Дніпрі, де стався витік нафтопродуктів через атаку рф на Дніпровську ГЕС, зменшується. За кілька днів, можливо за тиждень ситуація вийде на нормальний рівень. Таку думку висловив міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України Руслан Стрілець в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

"Можу сказати, що відповідні служби здійснюють всі можливі заходи задля ліквідації наслідків такої ворожої атаки ( на ДніпроГЕС – ред.). Державна екологічна інспекція відібрала відповідні проби, Держводагентство здійснює постійний моніторинг якості води у Дніпрі не тільки поряд з ГЕС, а й нижче за течією, тому що та пляма яка утворилася внаслідок потрапляння у воду пів тонни паливно-мастильних матеріалів рухається нижче за течією Дніпра", - розповів Стрілець.

За його словами, ті задачі, які він поставив виконуються на сьогодні – це в першу чергу слідкувати за тим, щоб забруднені води не потрапили до тих місць, де вода забирається для подачі населенню.

"Тому посилений моніторинг здійснюється, Державна екологічна інспекція щоденно звітує про те, що концентрація таких забруднюючих речовин зменшується. Я  впевнений в тому, що за кілька днів, можливо за тиждень ця ситуація вийде на нормальний рівень. Якщо зараз казати про якість води для того, щоб забирати і робити водопідготовку для населення, то вона в принципі вже в нормі. Тобто ризиків жодних немає", - сказав Стрілець.

Доповнення

Внаслідок атаки на Дніпровську ГЕС стався витік нафтопродуктів у Дніпро.