shmyhal-holovi-mvf-ukraina-ochikuie-na-chetvertyi-transh-na-tli-zusyl-z-vidnovlennia-ekonomiky

Шмигаль - голові МВФ: Україна очікує на четвертий транш на тлі зусиль з відновлення економіки

 • 24001 переглядiв

Україна отримала три транші кредиту МВФ за програмою на 16 мільярдів доларів і очікує на успішне виділення четвертого траншу, одночасно обговорюючи з директором МВФ зусилля з відновлення економіки та потенційну конфіскацію російських активів для потреб України.

Україна отримала три транші від Міжнародного валютного фонду за програмою на 16 мільярдів доларів і очікує на успішне виділення четвертого траншу, зазначив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, обговоривши з директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою зусилля з відновлення економіки та потенційну конфіскацію російських активів для потреб України, пише УНН.

Деталі

Шмигаль назвав "важливою" зустріч із директоркою МВФ Крісталіною Георгієвою на полях Spring Meetings у Вашингтоні. З його слів, він подякував за "тісну взаємодію у питаннях фінансової підтримки", зокрема щодо програми розширеного фінансування EFF обсягом 16 млрд доларів.

Цьогоріч ми вже отримали три транші. Пані Георгієва відзначила результативну роботу, виконану в межах програми. Розраховуємо на такі ж успішні результати для отримання четвертого траншу

- зазначив Шмигаль у Telegram.

Як повідомив Прем'єр, сторони обговорили й "економічне відновлення та кроки, які уряд вживає в цьому напрямку". "Наголосив також на важливості конфіскації російських активів і їх спрямування на потреби нашої держави. Працюємо з партнерами для створення відповідного міжнародного механізму", - вказав Шмигаль.

Шмигаль: головним викликом залишається зовнішня підтримка бюджету в другому півріччі 2024 року10.04.24, 12:48 • [views_0]