shmyhal-zaklykav-ukraintsiv-ekonomyty-svitlo-a-pidpryiemstva-vykorystovuvaty-alternatyvni-dzherela-zhyvlennia

Шмигаль закликав українців економити "світло", а підприємства використовувати альтернативні джерела живлення

 • 20606 переглядiв

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль закликав українців економити електроенергію в години пік, а промисловість - максимізувати імпорт та використовувати альтернативні джерела через дефіцит електроенергії в системі.

Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль закликав українців ощадливо споживати електроенергію, а промисловість — максимально залучати імпорт електроенергії та використовувати, за наявності, альтернативні джерела живлення. Про це він сказав під час засідання уряду, передає УНН.

"Вже кілька днів поспіль фіксуємо дефіцит потужності в енергосистемі, який покриваємо за допомогою наших європейських партнерів. Енергетики роблять усе можливе, щоб утримувати ситуацію та швидко здійснювати ремонти", - повідомив Шмигаль.

Він зазначив, що  як і на початку повномасштабної війни, потрібно згуртуватися, щоб бути стійкими.

"Закликаю українців до ощадливості, особливо в ранкові та вечірні години пікових навантажень. А промисловість — максимально залучати імпорт електроенергії та використовувати, за наявності, альтернативні джерела живлення", - сказав Шмигаль.

Доповнення

Через дефіцит в енергосистемі Україна вже другий день поспіль залучає аварійну допомогу від міжнародних партнерів.

Укренерго повідомляло сьогодні, що з 18:00 до 22:00 для бізнесу та промисловості будуть застосовані графіки обмеження потужності.