sogodni-100-lyudey-zvernulisya-schodo-porushen-viborchikh-prav-denisova

Сьогодні 100 людей звернулися щодо порушень виборчих прав – Денісова

 • 7385 переглядiв

КИЇВ. 31 березня. УНН.  Станом на 12:30 дня виборів, 31 березня вже є 100 звернень від громадян України про порушення виборчих прав. Про це під час брифінгу заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає УНН.

"Сьогодні … вже 100 громадян України, (поскаржилися – ред.), що їх виборчі права порушуються. (Через – ред.) відсутність в списках виборців, дрібні помилки, які майже позбавили їх права, але ми вирішуємо це питання тому що ми звертаємося до голів дільничних комісій для того щоб (було враховане згідно з законом України право людини проголосувати – ред.)", - сказала Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори президента: найважливіше (трансляція)

За її словами, люди скаржаться, що недостатньо скриньок, як на дільницях так і скриньок щоб можна було проголосувати вдома; бюлетені надають без пред’яви документів; бюлетені фотографують та намагаються винести з дільниці. Також, члени виборчих дільниць фіксують, що є випадки коли громадян просто не має в списку виборців; бувають випадки коли на виборчій дільниці є адреси, яких не має в місті, або багато громадян, які вже померли.

Нагадаємо, станом на 13:00 дня виборів, 31 березня, до поліції надійшло 384 заяви та повідомлення, пов’язані з виборчим процесом, за чотирма фактами розпочато кримінальні провадження.

Українські Національні Новини

Політика