sohodni-tsina-bitkoina-zakripylasia-na-rivni-64-tysiachi-dolariv-yaki-faktory-strymuiut-rist

Сьогодні ціна біткоїна закріпилася на рівні 64 тисячі доларів: які фактори стримують ріст

 • 15965 переглядiв

Ціна біткоїна залишалася стабільною на рівні близько $64 000 через пригнічені настрої на ринку криптовалют, пов'язані з очікуваннями підвищення відсоткових ставок у США.

Ціна біткойна залишилася стабільною сьогодні, через пригнічені настрої на ринку криптовалют, пов'язані з очікуваннями на ріст і тривалість процентних ставок у США.

Пише УНН із посиланням на Investing.

Деталі

Біткоїн зазнав невеликого зростання на 0,2% протягом останніх 24 годин, досягнувши вартості $64,339.7 станом на 01:38 за східним часом (05:38 за Грінвічем). Світова лідерка серед криптовалют показала стримані тижневі результати, утримуючись у межах торгового коридору $60,000 до $70,000 протягом останніх шести тижнів.

Цього тижня занепокоєння щодо регуляторного тиску на криптовалюту знову активізувалися після новин про те, що засновнику Binance Чанпену Чжао загрожує трирічне ув'язнення у США за визнання вини в порушенні законів проти відмивання грошей.Перспективи біткойна не виглядають оптимістично, оскільки надії на зниження ставок зменшуються. Криптовалюта, разом з рештою крипторинку, не скористалася слабким падінням долара вночі після того, як дані про ВВП США виявилися гіршими за прогнози. Однак, міцніші показники індексу цін ВВП спонукали трейдерів ще більше знизити свої очікування щодо зниження процентних ставок ФРС.

Перспектива підвищення процентних ставок у США спонукала трейдерів відмовлятися від біткойна та інших криптовалют, адже вищі ставки знижують привабливість волатильних і спекулятивних активів. Зазвичай біткойн розвивається у середовищі з низькими ставками та великою ліквідністю. Однак, не дивлячись на позитивні сигнали з боку технологічних акцій США, зокрема високі прибутки від Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT) і Alphabet Inc (NASDAQ: GOOGL), біткойн ігнорував їх. В останні тижні було зауважено, що кореляція між біткойном та акціями технологічних компаній знову стала помітною, переважно у негативному аспекті.

Сьогоднішня ціна криптовалют показує невелику активність альткоїнів перед очікуванням опублікування даних індексу цін PCE. Цей індекс, який Федеральна резервна система використовує, як ключовий показник інфляції, може надати нові вказівки щодо майбутніх процентних ставок.

Ширші криптовалютні ринки виявилися неоднозначними, зосереджуючи увагу на майбутніх інфляційних даних зі США. Ethereum, другий за величиною токен у світі, знизився на 0,3%, тоді як XRP та Solana коливались у вузькому діапазоні. Очікується, що дані індексу цін PCE за березень, які будуть опубліковані пізніше в п'ятницю, вплинуть на політику ФРС щодо процентних ставок.

Нагадаємо

Ціни на біткоїн та альткоїни різко впали через низький апетит до ризику на тлі розпродажу акцій технологічних компаній та очікувань підвищення відсоткових ставок у США.

Біткоїн трохи подорожчав на тлі відкату долара, в цілому у криптовалют обмежене зростання 24.04.24, 15:46 • [views_0]