spravu-sentsova-i-kolchenka-v-yespl-vse-sche-vidkladeno

Справу Сенцова і Кольченка в ЄСПЛ все ще відкладено

 • 19888 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Справу українських політв'язнів Олега Сенцова і Олександра Кольченка в Європейському суді з прав людини все ще відкладено до завершення судового розгляду у справі Україна проти Росії. Про це УНН повідомили в прес-службі ЄСПЛ.

"На додаток до вашої статті про справу пана Олега Сенцова і Олександра Кольченко, прес-служба Європейського суду з прав людини повідомляє вам, що цю справу все ще відкладено до завершення судового розгляду у справі Україна проти Росії (щодо Криму) номер 20958/14 ", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за інформацією ЄСПЛ, суд направив лист адвокату двох чоловіків Наталії Добревій, в якому підкреслюється, що прийняте раніше рішення відкласти розгляд справи залишається в силі.

Як повідомляв УНН, раніше керівник Міжнародної правозахисної групи "Агора" Павло Чиков повідомив, що справі Сенцова і Кольченко повернули пріоритетний порядок розгляду.

В ЄСПЛ відзначили, що ця інформація не відповідає дійсності.

Нагадаємо, в серпні 2015 року українського режисера Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, засудили до 20 років колонії суворого режиму. У РФ його звинуватили в створенні на території Криму терористичного співтовариства.

Кольченка 25 серпня 2015 року було засуджено російським судом до 10 років позбавлення волі за звинуваченням у підготовці терактів в Криму.

Українські Національні Новини

Політика