spriyatlivi-umovi-dlya-kriptoindustriyi-u-radi-zareyestruvali-zakonoproyekt-schodo-virtualnikh-aktiviv

Сприятливі умови для криптоіндустрії: у Раді зареєстрували законопроєкт щодо віртуальних активів

 • 13140 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. У парламенті зареєстрували законопроєкт № 10225-1 про обіг віртуальних активів в Україні. Про це заявив віцепремʼєр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає УНН.

Цитата

“Продовжуємо працювати над запуском легального ринку криптоактивів. Це один із найдинамічніших секторів, без якого складно побудувати потужну цифрову економіку. Разом з депутатами та бізнесом розробили законопроєкт № 10225-1 про обіг віртуальних активів в Україні”, — резюмував міністр.

За його словами, закон допоможе створити сприятливі умови для розвитку криптоіндустрії, збільшити надходження до бюджету та підвищити інвестиційну привабливість України.

Деталі

Законопроєкт № 10225-1 визначає правовий статус віртуальних активів та класифікує цифрові активи та послуги у сфері, які адаптуються з європейськими стандартами регулювання криптоактивів (МiСА).

Крім того, документ передбачає створення інноваційної зони, у якій упродовж трьох років можна працювати без попередньої авторизації та адаптує рекомендації FATF щодо фінмоніторингу ринку криптоактивів.

Доповнення

Федоров зазначив, що законопроєкт передбачає прості та зрозумілі податкові умови для бізнесу, який працює у сфері віртуальних активів.

Зокрема, документ передбачає 5% на доходи фізичних осіб впродовж перших 3 років, за ставкою 9% впродовж наступних 5 років, після 8 років застосовується загальна ставка податку 18%.

Крім того, операції з віртуальними активами для юридичних осіб звільняються від ПДВ, крім службових токенів, якими будуть токенізовані товари та послуги.

Також операції провайдерів послуг, пов'язаних з віртуальними активами звільняються від сплати ПДВ (за винятком консультаційних послуг).

“Очікуємо, що Парламент підтримає проєкт закону та допоможе розвинути нові цифрові галузі. Адже підтримка бізнесу — це фундамент економічного зростання України”, – підсумував Федоров.

Нагадаємо

Незалежна група макроекономічного аналізу та прогнозування Ukraine Economic Outlook представила дослідження, де зазначено, що Україна недоотримала 48,8 млрд доларів, через відсутність регуляції ринку криптовалют.

Українські Національні Новини

Політика