stalo-vidomo-pro-metodologiyu-viznachennya-rivnya-koronavirusnoyi-nebezpeki-u-regionakh-ukrayini

Стало відомо про методологію визначення рівня коронавірусної небезпеки у регіонах України

 • 13270 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. Показники для посилення чи послаблення карантину визначатимуть на рівні адміністративно-територіальних одиниць регіону, на це впливатимуть зайнятість ліжок та динаміка зростання випадків. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Київської школи економіки.

"Київська школа економіки спільно з МОЗ України сьогодні, 1 серпня, презентувала нові показники, на основі яких можуть бути прийняті рішення про посилення чи послаблення карантину. Зокрема, нові показники посилення/послаблення карантину дозволяють точково виявляти спалах захворюваності на рівні адміністративно-територіальних одиниць регіону", - йдеться у повідомленні.

Так, для кожної адміністративно-територіальної одиниці регіону встановлюється один із чотирьох рівнів епідемічної небезпеки: "зелений" (низький), "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" (високий).

"Рівні епідемічної небезпеки визначаються рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за кожним з існуючих показників – зайнятість ліжок, коефіцієнт виявлення випадків та показник динаміки зростання випадків", - йдеться у повідомлені.

Вищезазначені рівні передбачають за зайнятістю ліжок, рівень епідеміологічної небезпеки визначається одночасно для всіх адміністративно-територіальних одиниць регіону. За коефіцієнтом виявлення випадків та показником динаміки зростання випадків, рівень епідемічної небезпеки обраховується з урахуванням внеску окремої одиниці у перевищення регіоном відповідного показника.

Окрім того, винятком є місто Київ та обласні центри. У разі одночасного перевищення декількох показників, рівень епідемічної небезпеки для окремої одиниці розраховується окремо для кожного показника та встановлюється на підставі найвищого рівня.

Нагадаємо, відсьогодні в Україні почали діяти нові правила карантину, згідно з якими регіони країни віднесені до наступних зон: "зелена", "жовта", "помаранчева" та "червона". Списки регіонів будуть оновлювати раз на 7 днів.

Українські Національні Новини

Політика