stefanchuk-na-samiti-vyshehradskoi-chetvirky-zaklykav-do-pidtrymky-ukrainy-u-vidsichi-rosiiskoi-ahresii

Стефанчук на саміті "Вишеградської четвірки" закликав до підтримки України у відсічі російської агресії

 • 30323 переглядiв

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук виступив на Саміті спікерів парламентів "Вишеградської групи" + Україна в Празі, подякувавши представникам за підтримку проти російської агресії, але зазначивши, що Україна все ще стикається з нестачею боєприпасів, що дозволяє рф зміцнювати свої позиції.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук виступив на Саміті спікерів парламентів країн "Вишеградської групи" + Україна, який проходив у Празі. Про це повідомляє Верховна Рада України, передає УНН.

На початку спікер подякував за виступи та думки представників інших країн щодо російської агресії, що триває вже 10 років та знаходиться у найгарячішій фазі за останні 2 роки.

Важливо було почути, що ваші країни, як і раніше, солідарні з Україною та підтримуватимуть нас усіма доступними засобами. Це позиція справжніх партнерів, справжніх сусідів, справжніх друзів

– заявив Руслан Стефанчук.

Водночас Голова Верховної Ради відзначив, рф готується до тривалої війни.

За його словами, російська окупаційна армія веде наступну операцію вздовж усієї лінії фронту, намагаючись знайти слабкі місця в обороні України, хоча поки не досягла стратегічного успіху.

Стефанчук зауважив, що нещодавно росіяни зуміли створити умови для виведення Сил оборони України з Авдіївки на сході країни, при цьому українські війська завдали значних втрат і знищили резерви російської армії. Причина відступу –  суттєвий дефіцит боєприпасів.

Це реалії сьогодення. Брак боєприпасів та озброєнь відчуваються по всій лінії фронту та зумовлюють характер дій наших оборонців. Ворог застосовує артилерії у шість разів більше, ніж українські сили 

 – підкреслив Руслан Стефанчук.

На завершення виступу Голова Верховної Ради України закликав до збереження єдності та посилення підтримки України в світі. Він висловив необхідність надання всіх потрібних ресурсів силам оборони для відсічі ворогу та перемоги у протистоянні з російською агресією. Голова також наголосив, що країни, які представляють присутні парламентарії, відіграють ключову роль у забезпеченні надійного тилу та стабільності, які є важливими для здатності України стримувати ворожу армію. Він закликав зробити все можливе для забезпечення ефективної дії цих "артерій життя" та збереження надійного тилу.

Стефанчук обговорив підтримку та співпрацю з Чехією29.02.24, 00:55 • [views_0]