sud-nad-trampom-vydavets-devid-peker-rozpoviv-yak-dopomahav-kandydatu-pid-chas-prezydentskoi-honky-u-2016-ta-skhemu-zlovyty-ta-vbyty

Суд над Трампом: видавець Девід Пекер розповів, як допомагав кандидату під час Президентської гонки у 2016 та схему "зловити та вбити"

 • 54883 переглядiв

Колишній видавець таблоїду National Enquirer Девід Пакер засвідчив, що використовував тсвоє видання для того, щоб поховати історії про ймовірні сексуальні злочини Трампа під час президентської кампанії 2016 року за схемою "зловити і вбити".

У вівторок відновилось давання свідчень у справі про приховування грошей Дональдом Трампом. Суд заслухав свідчення першого свідка – видавця таблоїдів Девіда Пекера, який детально розповісти про схему "зловити та вбити" – методу, яку використав Трамп аби поховати статті, що компрометували його під час його президентської кампанії 2016. Про перебіг суду пише УНН із посиланням на трансляцію суду.

Деталі

Перший свідок у справі про приховування грошей Дональда Трампа, колишній видавець National Enquirer Девід Пекер, у вівторок засвідчив, що він використовував свій таблоїд, аби приховати історії, які могли зашкодити кандидатурі Трампа на пост президента в 2016 році.

Пекер заявив, що Enquirer заплатив двом людям, які поширювали історії про сексуальні зловживання Трампа, аби ніколи їх не публікувати. Ця практика, відома в медіасередовищі, як "зловити і вбити".

Коли хтось балотується на подібну державну посаду, ці жінки дуже часто дзвонять у такий журнал, як National Enquirer, щоб спробувати продати свої історії.

— свідчив Пекер.

72-річний Пекер завідчив у суді Нью-Йорка про те, що Enquirer купив історію швейцара "Trump Tower" Діно Саджудіна, який стверджував, що Трамп народив дитину від покоївки, яка на нього працювала. Пізніше журналісти дізналася, що ця історія неправдива.

Прокуратура показала в суді записку, що показує, що компанія Enquirer, American Media, заплатила 30 000 доларів за цю історію. Ця сума є набагато більшою, ніж компанія зазвичай платила.

Я прийняв рішення придбати цю історію через потенційну незручність для кампанії та пана Трампа.

— пояснив Пекер.

Пекер сказав, що це рішення було прийнято після зустрічі в 2015 році, на якій він сказав Трампу, що Enquirer публікуватиме сприятливі історії про кандидата в мільярдери та стежитиме за людьми, які продають історії, які можуть завдати йому шкоди.

Пекер також розповів, що Enquirer заплатив колишній моделі Playboy Карен Макдугал за її історію про сексуальні стосунки з Трампом у 2006 і 2007 роках. Він сказав, що купив історію після того, як Трамп сам відмовився це зробити.

Материнська компанія Enquirer, American Media, вказала, що в 2018 році заплатила 150 000 доларів за цю історію. Сам Трамп заперечує роман із Макдугал.

Додаткові свідчення Пекер дасть ще у четвер, коли суд відновить слухання по справі.

Прокурори стверджують, що дії Пекера допомогли Трампу ввести в оману виборців на виборах 2016 року, приховавши історії про передбачувані позашлюбні стосунки в той час, коли його вже зіштовхнули з кількома звинуваченнями в сексуальній поведінці.

Контекст

Трампу закидають звинувачення у кримінальній фальсифікації ділових записів, щоб приховати платіж у розмірі 130 000 доларів. Гроші, які були сплачені порнозірці Стормі Деніелс, яка заявляла, що у них був сексуальний контакт із Трампом 10 років тому.

Трамп не визнає себе винним і заперечує зустріч з Деніелс. Його адвокати стверджують, що Трамп не скоював жодних злочинів і діяв лише для захисту своєї репутації.

ЗМІ роблять перші висновки з суду над Трампом у справі про виплату грошей акторці за мовчання23.04.24, 18:20 • [views_0]

Ця справа може бути єдиною з чотирьох кримінальних переслідувань Трампа, які передадуть до суду перед президенськими виборами у листопада.

Зауважимо, що обвинувальний вирок не заборонить Трампу вступити на посаду в разі обрання, але може зашкодити його кандидатурі.

Сам Трамп намагається применшити звинувачення. Покидаючи залу суду в понеділок він назвав судовий розгляд "бухгалтерською" справою і "дуже незначною річчю". Він також сказав, що все це пов'язано з виборами, які відбудуться в листопаді цього року.

Трамп неодноразово заявляв, що ця справа є частиною широкомасштабної спроби демократів зашкодити його шансам на повернення на посаду президента.