svitolina-obihrala-supernytsiu-z-rumunii-ukraina-vede-u-rakhunku-pislia-pershoho-dnia-u-kvalifikatsii-kubka-billi-dzhyn-kinh

Світоліна обіграла суперницю з Румунії: Україна веде у рахунку після першого дня у кваліфікації Кубка Біллі Джин Кінг

 • 24678 переглядiв

Україна веде у рахунку проти Румунії ісля першого дня у кваліфікації Кубка Біллі Джин Кінг з тенісу, в якому Еліна Світоліна та Леся Цуренко виграли свої одиночні матчі.

Україна веде у рахунку за підсумками першого ігрового дня у протистоянні з Румунією у кваліфікації тенісного Кубка Біллі Джин Кінг. Українська тенісистка Еліна Світоліна обіграла румунську тенісистку Жаклін Крістіан з рахунком 2:0 у другому матчі першого ігрового дня. Про це повідомляє Великий теніс України, пише УНН.

Деталі

У другому матчі п'ятниці Кубку Біллі Джин Кінг Еліна Світоліна взяла верх над Жаклін Крістіан у двох сетах з рахунком 6:3, 7:5.

Тенісистка Леся Цуренко завдала поразки Ані Богдан у першому матчі командного протистояння України та Румунії.

Українські тенісистки гратимуть проти Румунії 12-13 квітня. Наразі збірна України веде у рахунку за підсумками першого ігрового дня у протистоянні з Румунією. Переможець пройде до фіналу змагань, що відбудеться у листопаді 2024 року.

Це був перший виступ Світоліної за національну команду з квітня 2021 року, коли вона грала на домашньому плей-оф проти Японії у Чорноморську. Загалом українська тенісистка здобула свою 15-ту перемогу в одиночних матчах Кубку Біллі Джин Кінг, зазнавши вісім поразок.

Довідково

Кубок Біллі Джин Кінг - найбільші міжнародні командні змагання в жіночому тенісі. Проводяться Міжнародною федерацією тенісу. Аналог чоловічого кубка Девіса. 

Світоліна зберігає місце в топ-20, а Ястремська і Костюк піднімаються в рейтингу WTA04.03.24, 13:00 • [views_0]