u-brytanii-soldatam-vpershe-za-100-rokiv-dozvolyly-nosyty-borody

У Британії солдатам вперше за 100 років дозволили носити бороди

 • 45508 переглядiв

Вперше за 100 років британська армія скасувала заборону на носіння бороди солдатами, дозволивши офіцерам і солдатам відрощувати волосся на обличчі.

У Великій Британії солдатам дозволили відрощувати бороди — армія скасувала 100-річну заборону на волосся на обличчі. Про це повідомляє The Telegraph, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що король, який є головнокомандуючим, у четвер, 28 березня, підписав рішення про дозвіл як офіцерам, так і солдатам носити бороди.

Нова політика набуде чинності вже 29 березня. Солдати, які перебувають у великодній відпустці матимуть час відростити бороду, поки не працюють, повідомляє The Telegraph.

Після перегляду армійської політики щодо зовнішнього вигляду та бороди генерал сер Патрік Сандерс, голова армії, прийняв рішення, що "політика щодо зовнішнього вигляду зміниться" після опитування військовослужбовців, які служать і резервістів.

Висновки показали, що "переважна більшість" вважає, що армія повинна змінити свою політику та дозволити солдатам носити бороди.

Це сталося після того, як Грант Шеппс, міністр оборони, сказав, що заборона бороди є "смішною", коли обговорюється криза найму в армії.

Доповнення

Цей крок приведе армію у відповідність до Королівських ВПС і Королівського флоту, які вже дозволяють повні бороди.

Однак військовослужбовцям сказали, що умови означають, що бороди мають бути "охайними", оскільки стандарти в армії не повинні знижуватися.

Вважається, що початкова заборона на бороду була введена для забезпечення одноманітності зовнішнього вигляду.

Однак, оскільки армія відчуває труднощі з наймом, вона шукає способи сприяти інклюзивності та заохочувати чоловіків з бородою записуватися.

01.09.23, 22:30 • [views_944760]