ukrayina-obmezhuvala-provedennya-velikodnya-tomu-masove-svyatkuvannya-rosh-ga-shana-v-umani-nemozhlive-opu

Україна обмежувала проведення Великодня, тому масове святкування Рош га-Шана в Умані неможливе - ОПУ

 • 13652 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Україна змушена була обмежувати участь людей у святкуванні Великодня, тому масове святкування Рош га-Шана за участі тисяч паломників у місті Умані Черкаської області України, на жаль, неможливе. Про це повідомляє пресслужба ОПУ, інформує УНН.

Зазначається, що станом на сьогодні до 2 тисяч паломників-хасидів перебувають на кордоні між Республікою Білорусь та Україною. Більшість із них прибули з Ізраїлю, "довірившись чуткам про те, що український кордон із Білоруссю нібито відкритий".

"Влада Білорусі деякими своїми непродуманими заявами умисно чи неумисно підігріває ці чутки. Нагадаємо нашим сусідам, що Україна була змушена ухвалити рішення про закриття державного кордону для іноземців через суттєве погіршення ситуації з поширенням COVID-19. Також на території нашої держави залишаються чинними суворі карантинні обмеження, що робить неможливим проведення масових заходів, зокрема релігійного характеру. Так само як навесні ми змушені були обмежувати участь людей у святкуванні Великодня, зараз пояснюємо, що й масове святкування Рош га-Шана за участі тисяч паломників у місті Умані Черкаської області України, на жаль, неможливе", - йдеться у повідомленні.

У Зеленського закликали білоруську владу припинити створювати додаткову напругу на кордоні з нашою державою та не поширювати неправдиві обнадійливі заяви для паломників, які "можуть створити у них відчуття, що кордон України все ж може бути відкритий для іноземців".

Як повідомлялося раніше в УНН, прибуття хасидів із Білорусі: на кордоні досі тисяча іноземців.

Українські Національні Новини

Політика