uriad-dozvolyv-studentam-bakalavru-vid-18-do-22-rokiv-vyizhdzhaty-za-kordon-dlia-navchannia-ta-stazhuvannia

Уряд дозволив студентам бакалавру від 18 до 22 років тимчасово виїжджати за кордон для навчання та стажування

 • 30284 переглядiв

Уряд дозволив українським студентам-бакалаврам та магістрам медичного, фармацевтичного та ветеринарного напрямку віком від 18 до 22 років виїжджати за кордон на один семестр на стажування та навчання.

Кабмін оновив умови перетину кордону для студентів - чоловіків. Тепер українські студенти-бакалаври чи магістри медичного, фармацевтичного та ветеринарного напрямку віком від 18 до 22 років зможуть виїжджати за кордон на стажування та навчання строком на один семестр.  Про це повідомив міністр освіти та науки Оксен Лісовий у Facebook, передає УНН.

Деталі

Лісовий вказав, що через воєнний стан у програмах академічної мобільності, за якими студенти тимчасово проходять  навчання чи стажування за кордоном, нині беруть участь лише дівчата. І студенти неодноразово зверталися з цим питанням до Президента Володимира Зеленського.

Тож сьогодні уряд ухвалив рішення, яке дозволить хлопцям також ставати учасниками цих програм  — строком на один семестр. Йдеться лише про студентів віком від 18 до 22 років, які вчаться на бакалавраті за денною формою (або ж на магістратурі медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування)

- написав Лісовий. 

Міністр також повідомив, що для перетину кордону з метою навчання на програмах академічної мобільності необхідно мати е-квиток студента, направлення від закладу освіти, засвідчену копію договору з іноземним університетом про прийняття на програму академічної мобільності, військово-довідковий документ від ТЦК. Жодних особливих дозволів МОН не видаватиме, додав Лісовий. 

Він також зауважив: для того, щоб взяти участь у програмах академічної мобільності, необхідно мати високі бали і виконати низку вимог, які встановлюють засновники програми.

Революція в освіті: Україна готується до запровадження профільної середньої освіти30.03.24, 06:28 • [views_0]