uriad-zatverdyv-metodolohiiu-provedennia-otsinky-proiektiv-zi-znachnymy-investytsiiamy

Уряд затвердив методологію проведення оцінки проєктів зі значними інвестиціями

 • 38033 переглядiв

Кабінет Міністрів України затвердив порядок та методологію оцінки проектів зі значними інвестиціями, уточнив процес оцінки, необхідні документи та порядок проведення переговорів для укладення спеціальних інвестиційних договорів з метою залучення приватних інвестицій для відновлення економіки.

 Кабінет міністрів України затвердив порядок та методологію проведення оцінки проєктів зі значними інвестиціями.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук в Telegram, передає УНН.  

Затверджено, відповідно до абзацу чотирнадцятого частини першої статті 8 ЗУ "Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями в Україні", Порядок та методологію проведення оцінки інвестиційного проекту зі значними інвестиціями

- написав Мельничук.

За його словами, порядком уточнено граничний строк оцінки та перелік документів, що входять до складу заявки, передбачено право заявника здійснити значні інвестиції в обʼєкти інвестування до дати подання заявки до Мінекономіки та визначено документи, які у такому випадку подаються разом із заявкою і підтверджують обсяг здійснених значних інвестицій в обʼєкт інвестування.

Уточнено підстави припинення проведення оцінки за результатами першого етапу оцінки та повноваження державних органів під час проведення оцінки. Урегульовано процедуру доопрацювання поданих заявником документів під час другого етапу оцінки, а також передбачено переговори для доопрацювання спеціального інвестиційного договору

- зазначив Мельничук.

Також за його словами, оновлено форми заявки та висновку про доцільність. Визнано такою, що втратила чинність, постанову КМУ від 28.07.2021 N 819 "Про затвердження Порядку та методології проведення оцінки інвестиційного проекту зі значними інвестиціями".  

Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду зазначав, що один із ключових напрямків для української економіки — залучення приватних інвестицій.

Сьогодні ми затверджуємо порядок та методологію проведення оцінки проєктів зі значними інвестиціями. Уточнюємо низку параметрів, передбачаємо спрощену процедуру, процедуру доопрацювання поданих документів

- повідомив Шмигаль.

За його словами, наразі UkraineInvest здійснює супровід інвестиційних проєктів на загальну суму 1,36 млрд євро. "Очікуємо, що їх буде набагато більше", - додав Шмигаль.

Доповнення

В лютому 2024 року Мінекономіки повідомляло, що для відновлення приватного бізнесу в Україні потрібно 5,8 млрд доларів інвестицій.  

В уряді планують реалізацію спільних, з німецькими інвесторами, проектів регіонального відновлення в Україні.