v-ssha-duzhe-sturbovani-eskalatsiieiu-viiskovykh-zviazkiv-mizh-kytaiem-i-rosiieiu-zmi

В США "дуже стурбовані" ескалацією військових зв'язків між Китаєм і росією - ЗМІ

 • 26828 переглядiв

Американський адмірал Аквіліно "дуже стурбований" зростаючими військовими зв'язками між Китаєм і росією, про що він сказав під час зустрічей з представниками японської оборонної промисловості.

Очільник Індо-Тихоокеанського командування США  адмірал Джон К. Акіліно  у понеділок заявив про велику стурбованість через  ескалацію військових дій китаю і росії в регіоні. Про це він сказав під час зустрічі з представниками японської оборонної промисловості, пише Associated Press, інформує УНН

Деталі 

Акіліно зустрівся з представниками японської оборонної промисловості напередодні спільних навчань Keen Edge 24, які відбудуться на початку наступного року.

За даними видання, голова Індо-Тихоокеанського командування США заявив, що він "дуже стурбований" посиленням спільних військових дій китаю і росії в регіоні.

Акіліно закликав Китай припинити ескалацію морського протистояння з сусідами і заявив, що зростаюча військова активність Китаю у відносинах з росією викликає серйозну заклопотаність під час російської війни в Україні.

Доповнення

Міністерство оборони Тайваню повідомило, що дві китайські повітряні кулі-розвідники перетнули серединну лінію Тайванської протоки, рухаючись на схід на висоті 8,2 км, після чого зникли. Крім того, військові острова помітили поблизу шість китайських літаків і два кораблі.

Загрожує європейській безпеці: у Фінляндії занепокоєні поглибленням співпраці рф з Іраном, Китаєм та КНДР12.12.23, 15:20 • [views_0]