velyka-brytaniia-nadaie-maizhe-150-milioniv-funtiv-dlia-ukrainskoi-enerhetyky

Велика Британія надає майже 150 мільйонів фунтів для української енергетики

 • 15161 переглядiв

Великобританія виділяє майже 150 мільйонів фунтів стерлінгів на підтримку енергетичного сектору України та допомогу у відбудові, захисті та відновленні її енергетичної системи.

Представник Великої Британії при ОБСЄ Нілл Голланд заявив, що його країна посилює підтримку України та передає майже 150 мільйонів фунтів стерлінгів на підтримку українського енергетичного сектору. Про це повідомляє УНН із посиланням на портал уряду Великої Британії.

Велика Британія посилює зусилля з підтримки України та виділила майже 150 мільйонів фунтів стерлінгів на підтримку енергетичного сектору України. Ми продовжуємо співпрацю з партнерами G7+, щоб допомогти Україні відновити, захистити та відновити свою енергетичну систему

– ідеться у заяві Нілла Голланда на сторінці сайту уряду Великої Британії

 Чиновник підкреслив, що Велика Британія прагне надати Україні підтримку, необхідну для її захисту та витіснення росії з суверенної території України. "Це єдиний шлях до справедливого і міцного миру", наголосив він.

Нагадаємо

Велика Британія розглядає можливість надіслати прототип лазерної зброї DragonFire в Україну до її запланованого розгортання у 2027 році, навіть якщо вона не буде повністю доопрацьована, щоб прискорити процес надання нових технологій для допомоги українській обороні.

УНН повідомляв, що обмеження у споживанні електроенергії в Україні діють тільки на Харківщині, у Кривому Розі і для промисловості на Донеччині. В енергосистемі є дефіцит, залучена аварійна допомога з Європи. З 18:00 до 22:00 для бізнесу та промисловості будуть діяти обмеження.