vr-ukhvalyla-zakon-shcho-daie-zmohu-zvilnyty-pratsivnyka-za-kolaboratsionizm

ВР ухвалила закон, що дає змогу звільнити працівника за колабораціонізм

 • 18477 переглядiв

Верховна Рада України 234 голосами "за" ухвалила закон, що дозволяє роботодавцям звільняти працівників за співпрацю з росією.

Верховна Рада України прийняла у другому читанні законопроєкт "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо встановлення додаткових підстав розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця та деяких інших питань (реєстр. № 7731), передає УНН із посиланням на нардепа Олексія Гончаренка.

Рада в цілому ухвалила законопроєкт про встановлення додаткових підстав для розірвання роботодавцем трудового договору №7731. Або як називають цей законопроєкт в ЗМІ - звільнення працівників за колабораціонізм. За - 234

- написав Гончаренко у Telegram.

Так, законопроєкт № 7731 пропонує у зв’язку з випадками колабораціонізму, зокрема, на підприємствах критичної інфраструктури дати роботодавцю право розірвати трудовий договір, зокрема у разі:

Набрання законної сили вироком суду, яким працівника засуджено (крім звільнення від відбування покарання з випробуванням) за вчинення злочину проти основ національної безпеки України;

Невиконання працівником правил поведінки на підприємстві, в установі, організації в частині положень, передбачених частиною другою статті 142 цього Кодексу".

Також згідно з порівняльною табличкою встановлення правил поведінки на підприємствах, в установах, організаціях, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, та/або об’єктах чи операторах критичної інфраструктури є обов’язковим".

Рада підтримала створення ветеранської патронатної служби25.04.24, 14:22 • [views_0]