yakshcho-rf-pochne-kupuvaty-iranski-balistychni-rakety-v-ps-zsu-rozpovily-naskilky-hotovi-yim-protydiiaty

Якщо рф почне купувати іранські балістичні ракети - в ПС ЗСУ розповіли, наскільки готові їм протидіяти

 • 29324 переглядiв

Україна має системи протиповітряної оборони, здатні збивати іранські балістичні ракети типу "Фатех-110" і "Золфагар" з дальністю польоту 300 і 600 км відповідно, але потребує більше таких систем, щоб протистояти великій кількості ракет.

В Україні є системи ППО, які здатні збивати іранські балістичні ракети. Таких систем треба більше. Водночас інформація про те, що Іран збирається передати свої балістичні ракети, поки що не підтверджена. Таку інформацію в ефірі національного телемарафону озвучив речник Повітряних Сил ЗСУ Ілля Євлаш, пише УНН.

За його словами, мова йде про іранські балістичні ракети дальністю 300 та 600 кілометрів.

Виключати таку можливість ми також не можемо. Мова йде про ракети Fateh-110 та Zolfaghar, дальністю 300 та 600 км відповідно. Це балістичні ракети. Балістика - це досить складна зброя для збиття, оскільки вона летить як камінь, який кинули. З ними боротися досить непросто, але у нас є засоби які вже продемонстрували свою успішність. Однак, звісно, нам необхідно більше систем для того, щоб боротися з великою кількістю ракет, в тому числі балістичних,

- зазначив Євлаш.

Він додав, що найкращим засобом протидії іранським ракетам, у разі їх використання росією для ударів по Україні, стане система ППО "Patriot".

Додатково

Це може бути ще один випадок, коли рф буде завдавати удари по Україні із використанням ракет дружніх до неї держав. На початку цього року росія наносила удари по Україні ракетами виробництва КНДР.

Можемо підтвердити кілька випадків використання рф північнокорейських ракет. 14 лютого росія вдарила по Україні щонайменше шістьма такими ракетами. Північнокорейські балістичні ракети KN-23 мають свою специфіку та особливості, зокрема летять швидше російських. Але загалом вони майже такі самі, як "Іскандер-М". Частину такої північнокорейської ракети ми знайшли після атаки на Київ 2 січня на Мокрій вулиці (колишня Кудряшова) у Солом’янському районі, де постраждала дев’ятиповерхівка й загинули четверо людей,

- розповів раніше директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін.