zakon-pro-inoahentiv-poklykanyi-zapobihty-ukrainizatsii-hruzii-premier-kobakhidze

Закон про іноагентів покликаний "запобігти українізації" Грузії - прем'єр Кобахідзе

 • 25703 переглядiв

Прем'єр-міністр Грузії стверджує, що суперечливий закон про "іноземних агентів" спрямований на запобігання "українізації" та захист суверенітету країни, незважаючи на критику Заходу, що він суперечить нормам ЄС.

Ухвалення закону про іноагентів покликане "запобігти українізації" Грузії. Про це заявив прем'єр-міністр країни Іраклій Кобахідзе, передає УНН із посиланням на Новини Грузія.

"Законопроект про прозорість іноземного впливу насамперед має на меті захист Грузії від українізації, зміцнення суверенітету та забезпечення стабільного розвитку країни, що є необхідною умовою інтеграції Грузії до Євросоюзу", — заявив Кобахідзе.

Він знову звинуватив низку організацій громадянського суспільства у спробах "зміни влади" через революцію у 2020-2022 роках.

"Якби конкретні НУО мали б те, чого вони домагалися – організації революції, у цьому випадку, позаду залишився б як мир, так і євроінтеграція. Дякую Богу, що їхні зусилля не мали успіху", — заявив він.

За словами прем'єра, влада Грузії не відмовляться від ухвалення закону, незважаючи на критику партнерів. Кобахідзе вважає, що законопроект не віддалить Грузію від ЄС, як попереджають на Заході, а навпаки, наблизить, оскільки прозорість є головним пріоритетом Євросоюзу.

"Що стосується заяв американських та європейських політиків, то дуже шкода, що в жодній із цих заяв не було жодного аргументу, повторюю, жодного аргументу. Ви бачили ці заяви, наприклад, Столтенберга, Шольца, конкретного дипломата, який працює в Грузії. За таких умов відповідні заяви не стануть підставою для перегляду нашого рішення", - сказав Кобахідзе.

"Це суперечить нормам Євросоюзу": у ЄС відреагували на рішення Грузії щодо скандального закону про "іноагентів"17.04.24, 15:18 • [views_0]

Нагадаємо

Сьогодні, 17 квітня, попри протести у Тбілісі проти "закону про іноагентів", парламент Грузії підтримав суперечливий законопроєкт "Про прозорість іноземного впливу" у першому читанні.