zamorozheni-aktyvy-rf-dlia-ukrainy-holova-minfinu-ssha-vvazhaie-krok-yes-konstruktyvnym-ale-vkazuie-na-nyzku-variantiv

Заморожені активи рф для України: голова Мінфіну США вважає крок ЄС конструктивним, але вказує на низку варіантів

 • 15050 переглядiв

Міністр фінансів США Джанет Єллен заявила, що пряма конфіскація російських активів є однією з можливостей, але ці активи також можуть слугувати заставою для запозичень на допомогу Україні, згідно з інтерв'ю Reuters.

Пряма конфіскація російських активів може бути виправданим, але це лише одна з можливостей, оскільки активи натомість можуть служити заставою для запозичень на ринку, щоб допомогти Україні, сказала міністр фінансів США Джанет Єллен в інтерв'ю Reuters, пише УНН.

Деталі

"Це варіант, що обговорювався. Лідери попросили нас надати їм низку варіантів", - сказала Єллен, коли її запитали, чи провідним варіантом було просування питання відсотків за цими активами для випуску облігацій або позик для України.

19.04.24, 14:55 • [views_0]

Європейці зробили дуже конструктивний крок: більшу частину російських активів, які перебувають у Бельгії… тепер конвертовано у готівку, і Euroclear отримує відсотки від цих активів. Європейський Союз погодився розділити ці відсотки і по суті рухатися вперед за програмою, у межах якої вони можуть бути передані Україні. Це підхід, який може бути широко підтриманий країнами, стурбованими конфіскацією активів... є ціла низка варіантів

- зазначила міністр фінансів США.

25.04.24, 18:43 • [views_0]