zelenskyi-zaklykav-poshyriuvaty-pravdu-pro-viinu-v-ukraini-ta-posyliuvaty-nashu-ppo

Зеленський закликав поширювати правду про війну в Україні та посилювати нашу ППО

 • 19033 переглядiв

Зеленський закликав іноземних послів поширювати правду про російський терор в Україні та допомогти зміцнити українську протиповітряну оборону, оскільки Україна не має достатньої кількості зброї для захисту життів у порівнянні зі здатністю Росії до знищення.

Поширювати правду про війну в Україні та допомагати посилювати нашу ППО. Із таким закликом виступив Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з іноземними та українськими послами, передає УНН.

Усі ви, працюючи в Україні, у Києві, однаково з усіма українцями чуєте повітряну тривогу, сподіваєтесь на силу нашої ППО й бачите, як наші люди відновлюють життя після ударів… Російський терор можливий лише тому, що зброї та рішень для захисту життя в нас поки що менше, ніж у росії здатності руйнувати. Я прошу вас поширювати у ваших країнах правду про війну – про російський терор, а також допомагати посилювати нашу ППО.

– закликав Зеленський.

Деталі

Президент України конкретизував потреби України в ефективних системах ППО типу "петріотів", "айрісів", "насамсів" та "гоуків". Та додав, що це питання не лише безпеки українців, а й інших держав.

Кожен лідер, кожна держава, кожен посол, які допомагають нам із ППО зараз, є не лише рятівниками життя, а й тими, хто зменшує російську спокусу воювати. Що менше Кремль досягатиме терором, то більше вони будуть зацікавлені в пошуку миру. Ми маємо примусити росію до цього всі разом.

– заявив глава держави.

Зеленський також вкотре наголосив, що позиція України – у тому, що війна й недієвість міжнародних правил не мають стати новим "нормально" для міжнародних відносин. Відтак, Україна пропонує Формулу миру – систему кроків, які можуть повернути дієвість міжнародному праву – передусім Статуту ООН – та реально відновити безпеку для України й світу загалом.

Не груба сила має визначати, як влаштований світ, а Статут ООН, і в єдності ми можемо примусити Росію визнавати міжнародне право. У червні на Саміті ми почнемо узгодження перших основ миру і запропонуємо загальне світове бачення, як мир повинен запрацювати.

– додав Президент.

24.04.24, 18:37 • [views_0]