zmi-mask-spodivaietsia-shcho-nastupnoho-roku-tesla-rozpochne-prodazh-liudynopodibnykh-robotiv-optimus

ЗМІ: Маск сподівається, що наступного року Tesla розпочне продаж людиноподібних роботів Optimus

 • 19269 переглядiв

Ілон Маск очікує, що компанія Tesla розпочне продаж свого гуманоїдного робота Optimus до кінця 2025 року. Також він сподівається, що до кінця цього року роботи почнуть виконувати завдання на заводах.

Компанія Tesla досі веде розробку людиноподібного робота Optimus, але його продажі можуть розпочатись вже до кінця 2025 року. Про це заявив виконавчий директор компанії Ілон Маск пише Reuters, передає УНН.

Деталі

У виданні зауважили, що під час спілкування з інвесторами Ілон Маск припустив, що робот зможе виконувати завдання на заводі Tesla вже до кінця поточного року. 

За словами Маска, Tesla має найкращі позиції серед розробників людиноподібних роботів досягти масового виробництва завдяки ефективній роботі штучного інтелекту безпосередньо на самих роботах.

Я вважаю, що Tesla має найкращі позиції серед виробників гуманоїдних роботів, щоб мати можливість досягти масштабного виробництва за допомогою ефективних висновків щодо самого робота

- заявив Маск. 

Китай хоче до 2025 року розробити людиноподібних роботів04.11.23, 04:42 • [views_141045]

Доповнення

Тим часом у виданні підкреслюють, що вже ціла низка компаній зробили ставку на людиноподібних роботів, щоб задовольнити потенційну нестачу робочої сили та виконувати повторювані завдання, які можуть бути небезпечними або виснажливими в таких галузях, як логістика, складське господарство, роздрібна торгівля та виробництво. 

Зокрема, такі проєкти вже  кілька років розробляються японською Honda і Hyundai Motor Boston Dynamics.

До того ж цьогоріч стартап Figure, який підтримується Microsoft і Nvidia, підписав угоду про партнерство з німецьким автовиробником BMW щодо використання гуманоїдних роботів на заводі у США. 

Нагадаємо

Минулого року на заводі Tesla в Остіні в США "в результаті нападу несправного робота" постраждав інженер. Тоді одна з машин, призначена для переміщення алюмінієвих деталей, випадково травмувала одного з фахівців, вдаривши його металевими "кігтями".