na-dniprohes-pislia-ataky-rf-tryvaie-rozbir-zavaliv-ta-otsinka-naslidkiv-minenerho

На ДніпроГЕС після атаки рф триває розбір завалів та оцінка наслідків - Міненерго

 • 30337 переглядiв

На Дніпровській ГЕС розбирають завали та оцінюють стан обладнання після російської атаки 22 березня.

Після російської атаки 22 березня на Дніпровській гідроелектростанції продовжують розбирати завали, також фахівці оцінюють стан обладнання. Про це в ефірі Радіо Свобода заявила заступниця міністра міністра енергетики України Світлана Гринчук, пише УНН.

Чиновниця вказала, що нині у російських сил об’єкти енергетики є головною ціллю для атак.

Що стосується пошкодження ДніпроГЕС, то на сьогодні ще триває розбір завалів і триває оцінка стану обладнання. Те обладнання, яке підлягає ремонту, яке можна швидко зремонтувати - ми це робимо. Те обладнання, яке зазнало значних пошкоджень, - шукаємо заміну йому і будемо намагатись якомога швидше поремонтувати його. Однак ми повинні розуміти, що у ворога зараз, як ми бачимо, енергетика - це ціль №1. Тому ми повинні бути готові до різних варіантів розвитку подій

- сказала Гринчук.

Деталі

Заступниця міністра також розповіла, що енергетики зараз роблять усе можливе, аби і захистити енергетичні об’єкти, і відновити пошкоджені. Однак для ефективного захисту необхідне посилення протиповітряної оборони.

"З нашого боку ми робимо все, що можливо. Це і ремонти, і можливий захист наших енергетичних об'єктів. Звичайно, нам потрібне посилення протиповітряної оборони, оскільки кращого захисту як протиповітряна оборона, у тому числі і для енергетичних об'єктів, немає. Але в комплексі: протиповітряна оборона, фізичний захист, який ми будували і будуємо для наших об’єктів, - усе це разом, сподіваємося, дасть нам змогу захистити наші об'єкти", – заявила Гринчук.

Доповнення

Російські війська під час масованої атаки 22 березня завдали удару по найбільшій ГЕС України - ДніпроГЕС у Запоріжжі. Укргідроенерго повідомляло про серйозні пошкодження.

У Міненерго цей удар рф назвали наймасштабнішою атакою на українську енергетику за останній час.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що російські війська за ніч і ранок 22 березня запустили по Україні понад 60 "шахедів" і майже 90 ракет різних типів.

Пізніше в Повітряних силах ЗСУ уточнили, що зі 151 засобу повітряного нападу, які запустила рф, 92 збили сили ППО.

Популярні

Новини по темі