naftohaz-planuie-nakopychyty-shchonaimenshe-13-mlrd-kubometriv-hazu-na-pochatok-opaliuvalnoho-sezonu

Нафтогаз планує накопичити щонайменше 13 млрд кубометрів газу на початок опалювального сезону

 • 15458 переглядiв

НАК "Нафтогаз України" планує накопичити щонайменше 13 мільярдів кубометрів газу власного видобутку в межах підготовки до опалювального сезону, чого буде достатньо для забезпечення обсягів споживання на регульованому сегменті ринку.

НАК "Нафтогаз України" при підготовці до опалювального сезону планує накопичити щонайменше 13 млрд кубометрів газу, це буде газ українського видобутку. Про це повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов в ефірі ютуб-проєкту Forbes, пише УНН.

На сьогодні у наших підземних сховищах газу знаходиться більш аніж 8 млрд куб. м газу. Ми досить потужно збільшуємо український видобуток. Результати першого кварталу є рекордними. (...) Ми плануємо забезпечити Україну і українців знову газом внутрішнього видобутку - українським газом. За нашими розрахунками, його абсолютно вистачить, з головою, щоб забезпечити об'єми споживання регульованого сегменту нашого ринку. Те, що стосується об'єму, який має бути на початок опалювального сезону - він не може бути меншим 13 млрд кубометрів. Усе, що більше, - це краще. Я впевнений, що він буде більшим

- сказав Чернишов.

Зазначається, що на випадок форс-мажору "Нафтогаз" має регулярну програму ЄБРР "надзвичайна кредитна лінія". У разі необхідності компанія зможе нею скористатися, щоб створити страховий резерв газу для проходження опалювального сезону.

Україна сподівається збільшити зберігання газу для Європи на зиму на 60%, іноземні трейдери відновили закачування - голова Нафтогазу01.05.24, 16:59

Популярні

Новини по темі