rosiia-v-ukraini-vykorystovuie-amebnu-taktyku-hlava-henshtabu-syl-oborony

росія в Україні використовує "амебну тактику" - глава Генштабу Сил оборони Естонії

 • 15436 переглядiв

росія використовує в Україні "тактику амеби". росіяни експериментують з невеликими силами в різних місцях і сподіваються, що десь з'явиться можливість прориву, важає начальник Генерального штабу Сил оборони Естонії.

росія використовує на території України так звану "тактику амеби"- оскільки у військ рф немає можливостей для глибокого прориву, вони експериментують з невеликими силами в різних місцях і сподіваються, що десь з'явиться можливість, вважає глава Генштабу Сил оборони Естонії генерал-майор Енно Митс, передає УНН із посиланням на ERR.

росіяни використовують тактику, яку можна назвати амебною. Усвідомлено чи ні, але … у них немає можливостей для глибокого прориву, але вони тицяються всюди, не піклуючись про життя своїх солдатів, про, так би мовити, горіння своєї техніки, і сподіваються, що десь раптом з'явиться можливість. Така їхня модель дій, яка характерна не тільки для їхньої діяльності на полі бою, а й, можна сказати, у глобальному сенсі

- вважає Митс.

Хоча у росії є можливість бомбити Харків, Митс не вважає, що у неї є сили, щоб захопити місто.

"Вона може пройти через місто одним махом, але щоб утримати його під контролем, буде потрібно значно більше військ. А саме цього сьогодні не вистачає росіянам. Ми бачимо, що рф, так би мовити, продукує більше військ, і факт, що зараз у неї на території України більше військ, ніж два роки тому, але, знову ж таки, рівень їхньої підготовки і командування низький, на рівні роти. Останніми тижнями вони також намагалися комбінувати ротні атаки із застосуванням бронетехніки, але це скоріше поодинокі випадки", - зазначив Мітс.

За словами Митса, росіяни використовують "тактику війни на виснаження" атакуючи критично важливу інфраструктуру.

"Йдеться не тільки про те, щоб зломити патріотизм лише українців, а й про те, щоб роздрібнити єдність Заходу, оскільки відбудова України потребуватиме багато ресурсів. І сьогодні, у певному сенсі, ці ресурси потрібно спрямовувати на засоби ведення війни", - додав генерал-майор.

Дрони перетворили "сіру зону" на фронті у "зону смерті" - Washington Post14.04.24, 14:21

Популярні

Новини по темі