rosiiany-rozghaniaiut-feik-pro-pozashtatnu-sytuatsiiu-na-khmelnytskii-aes

Росіяни розганяють фейк про "позаштатну ситуацію" на Хмельницькій АЕС

 • 54298 переглядiв

Росіяни поширюють фейкові новини про нібито надзвичайну ситуацію на Хмельницькій АЕС, яку влада заперечує, оскільки станція працює в штатному режимі.

Росіяни поширюють фейк про те, що нібито на Хмельницькій АЕС сталася позаштатна ситуація. Цю інформацію спростовують у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Spravdi, передає УНН.

Деталі

Брехня: позаштатна ситуація на Хмельницькій АЕС спричинила підвищення радіаційного фону в Хмельницькій та Рівненській областях. Таку інформацію поширюють анонімні Telegram-канали.

Правда: Хмельницька АЕС працює в штатному режимі, жодних відхилень від нормальної експлуатації немає, як і "позаштатних ситуацій", повідомили в "Енергоатомі".

Радіаційний стан на станції перебуває у межах чинних норм. Цю інформацію прокоментували й в енергогенеруючій компанії "Енергоатом".

Поява подібних повідомлень засвідчує факт використання країною-агресором будь-якого приводу для дестабілізації суспільства в нашій країні, дискредитації державних органів влади та ослаблення спроможностей нашої держави до подальшої боротьби.

 – наголосили в «Енергоатомі».

Популярні

Новини по темі