z-nahody-dnia-yevropy-blinken-zvernuvsia-do-hromadian-yes-naholosyvshy-na-partnerstvi-v-zakhysti-vid-ahresii-rf

З нагоди Дня Європи, Блінкен звернувся до громадян ЄС, наголосивши на партнерстві в захисті від агресії рф

 • 23908 переглядiв

У День Європи Державний секретар США Ентоні Блінкен підкреслив важливість партнерства США та ЄС у захисті від російської агресії в Україні та відзначив спільні демократичні цінності та економічне процвітання.

Очільник державного департаменту США Ентоні Блінкен, у четвер, 9 травня привітав громадян країн ЄС із Днем Європи, - у своєму зверненні посадовець підкреслив важливість демократичних цінностей в основі трансатлантичного співробітництва. Про це передає УНН із посиланням на Voice of America.

Деталі

Держсекретар Ентоні Блінкен привітав громадян країн Євросоюзу з Днем Європи та зазначив важливість партнерства між США та Європою, яке допомагає Україні захищатися від агресії з боку рф.

Сімдесят чотири роки тому міністр закордонних справ Франції Робер Шуман поділився своїм баченням спільноти країн, яка могла б побудувати більш процвітаюче майбутнє для народів Європи. Ця ідея призвела до створення Європейського співтовариства вугілля та сталі, яке призвело до Маастрихтського договору, що втілив у життя (висловлену) Шуманом думку про тіснішу співпрацю, творче мислення та міцну єдність усієї Європи

– наголошується в заяві Блінкена, опублікованій Держдепартаментом.

В заяві Блінкена вказується, що США підтримують український народ і закликають росію до відповіді за її агресію.

Для нас велика честь приєднатися до європейських союзників і партнерів, відзначаючи 75-ту річницю НАТО і визначаючи майбутнє нашого Альянсу, - йдеться у повідомленні.

Також Блінкен наголосив на прихильності США до спільних демократичних цінностей та економічного процвітання. Посадовець наголосив, що "трансатлантичні зв'язки сьогодні міцніші, ніж будь-коли".

Нагадаємо

Президент Європейського парламенту Роберта Метсола прибула до Києва на День Європи, 9 травня, про що вона повідомила у своїх соціальних мережах, де опублікувала відео, на якому вона вітається зі спікером українського парламенту Русланом Стефанчуком на залізничному вокзалі.

Популярні

Новини по темі

Ціна на біткоїн впала до 61 тисячі доларів

 • 21467 переглядiв

Зеленський "зник" із бази розшуку мвс рф - росЗМІ

 • 21767 переглядiв