z-pochatku-roku-ukraina-vzhe-zaprovadyla-ponad-50-standartiv-nato-minoborony

З початку року Україна вже запровадила понад 50 стандартів НАТО - Міноборони

 • 56266 переглядiв

У 2024 році Україна планує впровадити близько 90 стандартів НАТО, з яких понад 50 вже прийнято, в рамках зусиль з підвищення ефективності Збройних Сил України у співпраці з НАТО.

Протягом 2024 року Україна планує запровадити близько 90 стандартів НАТО, з понад 50 уже прийнято. Про це заявили у Міністерстві оборони України, пише УНН.

Деталі

У відомстві наголошують, що Міноборони в рамках співпраці з НАТО продовжує підвищення ефективності Збройних сил України.

З цією метою з початку 2024 року прийнято понад 50 військових стандартів. Йдеться, зокрема, про військові стандарти щодо експлуатації озброєння та військової техніки, безпеки зберігання боєприпасів та вибухових речовин, управління військами тощо

- йдеться у дописі. 

Також у Міноборони заявили, що цьогоріч було ухвалено 2 національні стандарти системи керування життєвим циклом ОВТ (озброєння та військова техніка, - ред.).

Україна буде виробляти гвинтівки за стандартами НАТО23.02.24, 11:16

Окрім того, до кінця 2024 року Міністерство оборони планує прийняти ще близько 40 стандартів, рекомендованих Альянсом.

Запровадження стандартів НАТО входить до плану пріоритетних дій уряду на 2024 рік. За пакетом Цілей партнерства з НАТО Україна планує до 2025 року прийняти 219 стандартів, з яких вже запроваджено 190 (з них 128 — в ініціативному порядку)

- зазначив заступник міністра оборони України, генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

Нагадаємо

Парламент ухвалив закон, який запроваджує стандарти НАТО у медичному забезпеченні Збройних сил України, включаючи клінічні протоколи та положення про догоспітальну допомогу.

Популярні

Новини по темі