zhodnoho-razu-ukraina-ne-atakuvala-terytorii-rf-zakhidnoiu-zbroieiu-zelenskyi

Жодного разу Україна не атакувала території рф західною зброєю - Зеленський 

 • 26990 переглядiв

Україна ніколи використовувала західну зброю для ударів по території рф, дотримуючись умов використання такої зброї, які встановили міжнародні партнери.

Україна жодного разу  західною зброєю не атакувала  по  території росії. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час  Дельфійського економічного форуму, передає кореспондент УНН

Зеленський зазначив, що не секрет, що  умовою використання західної зброї було унеможливлення атакувати території російської федерації цими видами зброї. 

Я можу підкреслити це ще раз, що жодного разу, жодною західною зброєю ми не атакували, не відповідали після російських атак по території рф. Це факт. Все, що використовує Україна після агресії росії по нашій території, все це виробляється виключно Україною, й виключно по військовим, або енергетичним цілям

- сказав Зеленський.

Доповнення 

Yle з посиланням на фінських чиновників повідомляло, що Фінляндія не встановлювала обмежень на використання зброї, відправленої в Україну, тож Київ може використовувати її й на території росії. 

Речник Міністерства оборони Британії заявив, що те, як Київ використовує крилаті ракети, передані іншими країнами, є "справою Збройних сил України".

Глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що українській армії слід зосередитися на ударах по російських цілях, які мають "безпосередній вплив на війну", ніж атакувати нафтопереробні заводи на території ворога.

Популярні

Новини по темі