dolar-dominuie-u-svitovii-torhivli-ta-rezervakh-mvf

Долар домінує у світовій торгівлі та резервах - МВФ

 • 13768 переглядiв

За словами Гіти Гопінат з МВФ, долар США залишається домінуючою валютою, на яку припадає понад 80% торговельних операцій і майже 60% валютних резервів, попри зростання геополітичних ризиків і поступову диверсифікацію в інші валюти.

Американський долар залишається домінуючою валютою - на його частку припадає понад 80% торгових операцій і 60% валютних резервів, вказала перший заступник директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Гіта Гопінат на заході "Геополітика та її вплив на світову торгівлю та долар" 7 травня, пише УНН.  

Деталі

"Попри зростання геополітичних ризиків, останні дані показують, що долар США залишається домінуючим. За даними SWIFT, на його частку припадає понад 80 відсотків фінансування торгівлі, імовірно, тому, що для більшості торгівлі сировинними товарами інвойси і оплата продовжують здійснюватися в доларах", - сказала Гопінат."

З її слів, на частку долара "також припадає майже 60 відсотків валютних резервів, попри поступову диверсифікацію валютних резервів від долара та частково в нетрадиційні резервні валюти, такі як австралійський долар та канадський долар".

Прогноз МВФ: у 2027 році долар в Україні перетне позначку у 50 гривень17.04.24, 16:35

Популярні

Новини по темі

Долар домінує у світовій торгівлі та резервах - МВФ

 • 13768 переглядiв

Харків та район знову під ударом росіян - ОВА

 • 12843 переглядiв

Після Великодня зростає кількість виїздів за кордон

 • 15310 переглядiв