eksholovu-verkhovnoho-sudu-vidstoroneno-vid-pravosuddia-do-nabrannia-syly-vyrokom-abo-zakryttia-provadzhennia-vrp

Ексголову Верховного Суду відсторонено від правосуддя до набрання сили вироком або закриття провадження - ВРП

 • 18865 переглядiв

Вища рада правосуддя відсторонила суддю Верховного Суду Всеволода Князєва від здійснення правосуддя до вироку суду або закриття кримінального провадження за обвинуваченням в отриманні хабара як службової особи, яка займає особливо відповідальне становище.

Вища рада правосуддя відсторонила суддю та ексголову Верховного Суду Всеволода Князєва від здійснення правосуддя до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження за обвинуваченням, повідомили у ВРП у четвер, пише УНН.

Деталі

"4 квітня 2024 року Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя суддю Верховного Суду у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження за обвинуваченням", - повідомили у ВРП.

Як вказано, рішення ухвалено за результатами розгляду відповідного клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка.

"Суддя обвинувачується в прийнятті пропозиції та одержанні службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, неправомірної вигоди в особливо великому розмірі для себе та третіх осіб за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує та надає неправомірну вигоду, та інтересах третьої особи дій з використанням наданої їй влади та службового становища, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 368 КК України", - вказали у РВП.

Клопотання, як вказано, "містить обґрунтування, які вказують на те, що здійснення правосуддя суддею може призвести до настання негативних наслідків, а саме: наявні ризики, що підозрюваний може особисто чи опосередковано впливати на свідків або на інших учасників у кримінальному провадженні, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином".

Доповнення

У ВРП нагадали, що 18 травня 2023 року Вища рада правосуддя надала згоду на утримання під вартою судді Верховного Суду Всеволода Князєва, 6 лютого 2024 року тимчасово, до 6 квітня 2024 року, відсторонила його від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Популярні

Новини по темі

У МХП стартувала посівна ярих культур

 • 100409 переглядiв