izrail-katar-ta-bakhrein-hlava-pentahonu-rozpochav-turne-krainamy-blyzkoho-skhodu

Ізраїль, Катар та Бахрейн: глава Пентагону розпочав турне країнами Близького Сходу

 • 31763 переглядiв

Міністр оборони США Ллойд Остін відвідає низку країн Близького Сходу з метою зміцнення дипломатичних зв'язків та обговорення питань регіональної безпеки, в тому числі зниження напруженості в Газі. Під час свого турне він також обговорить морську агресію з боку єменських повстанців-хуситів.

Міністр оборони США Ллойд Остін розпочав своє багатоденне турне до країн Близького Сходу. Очікується, що невдовзі глава Пентагону зустрінеться з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху. Про це з посиланням на The New York Times, передає УНН.

Деталі 

Зазначається, що напередодні  Остін відвідає Кувейт та Бахрейн. Напередодні міністр оборони США висловив співчуття сім'ї еміра Кувейта, який помер, шейха Навафа аль-Ахмеда ас-Сабаха.

Його Високість шейх Наваф був цінним партнером та другом Сполучених Штатів, який демонстрував стійку відданість дипломатії та прагнув послабити напруженість на Близькому Сході

- йдеться в заяві Остіна.

ЦАХАЛ виявив найбільший в історії тунель ХАМАС, де могли їздити транспортні засоби18.12.23, 00:50

Згодом він прибуде до Ізраїлю, щоб обговорити з військовим керівництвом країни можливе скорочення інтенсивних наземних операцій та повітряних ударів у секторі Газа.

Доповнення

Крім Кувейту, Бахрейну та Ізраїлю, міністр оборони США також планує відвідати американських військових, дислокованих у Катарі.

У Бахрейні Остін збирається відвідати Центральне командування військово-морських сил США, повідомили у Пентагоні. Візит буде присвячений зусиллям щодо скликання багатосторонніх коаліцій для відповіді на "агресію на море" з боку єменських хуситів, які загрожують усьому світовому судноплавству.

Нагадаємо

Єменське угруповання хуситів атакувало два вантажних судна в Червоному морі: в одне з них влучив безпілотник, а в інше - балістична ракета. Офіційний представник США підтвердив, що судно під ліберійським прапором зазнало удару, що призвело до пожеж.

Британський есмінець збив невідомий дрон у Червоному морі 16.12.23, 13:51

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Ізраїлю і ХАМАСу є перешкоди для досягнення перемир'я - Reuters

     • 25996 переглядiв

    У разі сильних морозів не прогнозуються блекаути – Галущенко

     • 28502 переглядiв