kiper-rozpoviv-pro-vidnovlennya-odeschini-pislya-nischivnikh-atak-rf

Кіпер розповів про відновлення Одещини після нищівних атак рф

 • 44025 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. На Одещині триває процес відбудови майна, пошкодженого внаслідок атак рф. Відбудова приватного та державного майна здійснюється коштом бюджету, а також шляхом залучення міжнародних інвесторів. Про це в ефірі «Перший міський. Одеса» розповів очільник Одеської ОВА Олег Кіпер, передає УНН.

Цитата

«Так, до прикладу, на сьогодні ми замінили близько 5 тис. вікон у приватних будинках. До нас звернулися міжнародні інвестори, сказали, що у них є 5 тис. вікон – ми залучили наших робочих, і встановили їх.

В університетах вищої освіти також були пошкоджені вікна. Поки ми готували освітні заклади до Першого вересня, міжнародні фонди закрили питання по приватному сектору. До слова нагадаю, що у Політехнічному університеті було пошкоджено близько 1700 вікон. На сьогодні майже всі вікна замінені.

Також, ремонт Преображенського Собору здійснювався коштом інвесторів. Ремонт банку по вулиці Канатній - також, за що я їм дуже вдячний. Бо не завжди у нас може вистачати ресурсу. І тоді міжнародні компанії включаються, залучають заводи, оплачують послуги з доставки матеріалів», - сказав він.

Додамо

Процес відбудови знищеного ворогом майна проходить не без участі самих українців, додав Кіпер.

«Є багато людей, які кажуть - ми можемо самі, ще й іншим допоможемо. І я інколи дивуюся нашим громадянам, які щиро підходять до цього питання, розуміючи, що ми не можемо швидко закрити всі питання», - уточнив він.

Кіпер нагадав, що в Україні діє Реєстр пошкодженого та знищеного майна.

«Раджу всім подавати заявки до Реєстру. Це значно пришвидшить процес відбудови майна», - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відновленням історичного центру Одеси займатиметься новостворена "Лабораторія відбудови України" - Кіпер

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Запоріжжі демонтували пам'ятник олександру пушкіну

     • 36716 переглядiв