kozhen-shostyi-pidlitok-u-yevropi-ye-zhertvoiu-kiberbulinhu-vooz

Кожен шостий підліток у Європі є жертвою кібербулінгу - ВООЗ

 • 22773 переглядiв

Кожна шоста дитина шкільного віку стикається з кібербулінгом, кількість якого зросла порівняно з 2018 роком через посилення діджиталізації взаємодії молодих людей, згідно з новим дослідженням ВООЗ щодо булінгу та насильства серед підлітків.

Кожна шоста дитина шкільного віку стикається з кібербулінгом, свідчать дані нового дослідження Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), пише УНН.

Деталі

"У той час як загальні тенденції щодо булінгу в школі залишаються стабільними з 2018 року, кібербулінгу побільшало, що посилено все більшою цифровізацією взаємодії молодих людей, що потенційно може мати серйозний вплив на життя молоді", - вказано у пресрелізі з приводу звіту.

Деякі з ключових висновків, як повідомляється, включають:

Булінг інших у школі. У середньому 6% підлітків залучаються до булінгу інших у школі. Така поведінка більш поширена серед хлопчиків (8%) порівняно з дівчатками (5%).

Зазнавання булінгу у школі. Приблизно 11% підлітків зазнавали булінгу у школі, при цьому немає суттєвої різниці між хлопчиками та дівчатками.

Кібербулінг інших. Приблизно 12% (1 з 8) підлітків повідомляють про кібербулінг над іншими. Хлопчики (14%) частіше повідомляють про кібербулінг, ніж дівчата (9%). Примітно, що це відображає зростання порівняно з 2018 роком: частка хлопчиків зросла з 11%, а дівчаток з 7%.

Зазнавання кібербулінгу. 15% підлітків (приблизно 1 із 6) піддавалися кібербулінгу, причому показники приблизно однакові між хлопчиками (15%) і дівчатками (16%). Це є збільшенням порівняно з 2018 роком: з 12% до 15% для хлопчиків та з 13% до 16% для дівчаток.

Фізичні бійки. Кожен десятий підліток брав участь у фізичних бійках, із помітною гендерною різницею: 14% хлопчиків проти 6% дівчаток.

Цей звіт є тривожним дзвінком для всіх нас, щоб боротися з булінгом і насильством, коли б і де б це не відбувалося. Оскільки молоді люди щодня проводять до шести годин в Інтернеті, навіть незначні зміни в рівнях булінгу та насильства можуть мати серйозні наслідки для здоров’я та благополуччя тисяч людей. Від самоушкодження до самогубства ми бачили, як кібербулінг у всіх його формах може зруйнувати життя молодих людей та їхніх сімей. Це проблема як здоров’я, так і прав людини, і ми повинні активізуватися, щоб захистити наших дітей від насильства та шкоди як офлайн, так і онлайн

- заявив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ д-р Ганс Клюге.

З цією метою ЄРБ ВООЗ, як вказано, нещодавно опублікувало свій перший "документ із викладом позиції" щодо захисту дітей від шкоди в Інтернеті.

Довідково

ЄРБ ВООЗ 27 березня опублікувало другий том дослідження "Поведінка дітей шкільного віку щодо здоров'я" (HBSC), у якому основна увага приділяється моделям булінгу та насильства з боку однолітків серед підлітків віком 11, 13 та 15 років у 44 країнах та регіонах Європи, Центральної Азії та Канади.

Новий вид кібербулінгу: Лубінець звернувся до Міносвіти та Нацполіції13.02.24, 17:01

Юлія Шрамко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Курс валют на 27 березня: долар продовжує рости у ціні

     • 21482 переглядiв