lytva-peredala-ukraini-btr-m577

Литва передала Україні БТР М577

 • 109086 переглядiв

Литва передала Україні бронетранспортери M577 5 квітня, виділила 35 мільйонів євро на передачу боєприпасів і надасть 200 мільйонів євро військової допомоги Україні на 2024-2026 роки.

Литва передала України бронетранспортери М577, які були доставлені 5 квітня. Скільки передала Литва бойових машин не вказується. Про це повідомляє Міністерство національної оборони Литви, передає УНН.

Деталі

Безперервність підтримки України є нашим стратегічним завданням. Озброєння та обладнання, що постачаються нами та нашими союзниками, роблять важливий внесок у боротьбу України за незалежність та безпеку Європи в цілому. Ми надаватимемо підтримку Україні настільки, наскільки це буде необхідно

– сказав міністр національної оборони Лаурінас Кащюнас.

Зазначається, що Литва вирішила виділити 35 млн євро на чеську ініціативу щодо придбання боєприпасів та їх передачі Україні.

Військова підтримка, яку надає Національна система оборони Україні, включає різне озброєння, боєприпаси, безпілотники, антидрони, навчання солдатів, ремонт важкої техніки та всю іншу підтримку, що надається відповідно до виражених потреб України

- йдеться в повідомленні.

Також Литва вже розробила план довгострокової підтримки України, на 2024-2026 роки, який передбачає 200 млн євро для підтримки України в оборонній сфері.

Нагадаємо

В рамках військової допомоги Литва незабаром закупить близько 3 тис. FPV-дронів для України.

Павло Башинський

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Литва передала Україні БТР М577

     • 109086 переглядiв

    росіяни вночі влучили у коледж у Херсоні

     • 39776 переглядiв