maliukovi-povernuly-slukh-zavdiaky-pershomu-u-sviti-vyprobuvanniu-hennoi-terapii

Малюкові повернули слух завдяки першому у світі випробуванню генної терапії

 • 21135 переглядiв

Новаторське випробування генної терапії повернуло слух 18-місячному британському малюкові, який народився зі слуховою нейропатією, що ознаменувало нову еру в лікуванні глухоти.

Малюку з Великої Британії вдалося відновити слух після того, як він став першою людиною у світі, яка взяла участь у новаторському дослідженні генної терапії. Ця подія, за словами лікарів, знаменує собою нову еру в лікуванні глухоти, пише УНН з посиланням на The Guardian.

Деталі

Опал Сенді народилася нездатною нічого чути через слухову невропатію - стан, що порушує передачу нервових імпульсів від внутрішнього вуха до мозку і може бути спричинений дефектним геном.

Але після отримання інфузії, що містить робочу копію гена, під час революційної операції, яка тривала лише 16 хвилин, 18-місячна дитина майже ідеально чує і з задоволенням грає на іграшкових барабанах.

Її батьки були "приголомшені", коли зрозуміли, що вона вперше чує після лікування. "Я не могла в це повірити, - сказала мати Опал, Джо Сенді. - Це було... божевілля".

Экспериментальное лечение в области генной терапии позволило восстановить слух у детей, которые имели врожденную глухоту25.01.2024, 18:45

Юлія Шрамко

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі