metsola-z-optymizmom-ochikuie-shcho-perehovorna-ramka-bude-pryiniata-u-chervni-krainamy-yes

Мецола з оптимізмом очікує, що переговорна рамка буде прийнята у червні країнами ЄС

 • 17980 переглядiв

Україна близька до початку фактичних переговорів про вступ до Європейського Союзу, і Президент Європейського Парламенту оптимістично налаштовані на те, що рамки переговорів будуть прийняті країнами-членами ЄС у червні.

Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола з оптимізмом очікує, що переговорна  рамка щодо України буде прийнята країнами-членами ЄС у червні. Про це вона заявила під час спільної пресконференції з Президентом Зеленським в Києві, передає УНН

Перемовини про вступ повинні розпочатися як найшвидше. Я з оптимізмом очікую, що переговірна рамка буде прийнята країнами-членами ЄС у червні. Європейський парламент допомагатиме Україні усіма можливими способами рухатися вперед європейським шляхом

- сказала Мецола.

Доповнення

Мецола сьогодні заявила, що шлях України до вступу в ЄС безумовно буде складним. Український шлях багато в чому є унікальним, тому що потрібно враховувати невідкладність відбудови української інфраструктури, економіки, але Європейський парламент та Європейський Союз будуть готові допомагати.

Президент Володимир Зеленський під час виступу на другому Міжнародному саміті міст і регіонів заявив, що Україна наблизилася в притул до фактичного старту переговорів про вступ до Європейського Союзу виконавши все.

Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина закликала партнерів підтримати наступний крок на шляху вступу України до ЄС шляхом ухвалення переговорних рамок для України у червні цього року.

Популярні

Новини по темі

Париж-2024: Україна буде представлена вже у 20 видах спорту

 • 14389 переглядiв