mizhnarodni-partnery-nedostatno-dopomahaiut-ukraini-kameron

Міжнародні партнери недостатньо допомагають Україні – Камерон

 • 27210 переглядiв

За словами міністра закордонних справ Великої Британії Девіда Кемерона, міжнародні партнери не зробили достатньо для відповіді на російську агресію проти України, незважаючи на те, що вони єдині у своїй риториці, оскільки Україна все ще не має достатньої кількості озброєння та фінансування.

На полях штаб-квартири ООН, Девід Камерон, міністр закордонних справ Великої Британії відповів на питання кореспондентки "Голосу Америки". Британський посадовець вважає, що партнери не зробили достатньо, щоб відповісти на виклик російської агресії, - навіть незважаючи на те, що Захід був єдиним у риториці, Україна має недостатньо озброєння, та потребує фінансування.

Про це передає УНН із посиланням на "Голос Америки".

Деталі

Камерон підкреслив, що проблема агресивного диктатора є найважливішим викликом, який стоїть перед світом.

На питання, чи зроблено партнерами все, що можна, щоб відповісти на російську агресію, міністр закордонних справ Великої Британії відповів:

Ні, ми не зробили достатньо.

- сказав він.

Камерон втім зазначив, що захід був єдиним у риториці.

 Ви бачили, якою реакція Європейського Союзу була у 2014 році. У 2022-му країни були цілком єдиними, і майже повністю згуртовані.

- зазначив міністр закордонних справ Великої Британії.

Британський дипломат згадав про розширення НАТО, до якого приєдналися Швеція та Фінляндія, та звернув увагу на Німеччину, яка почала надавати зброю Україні.

До України прибув прем'єр Болгарії Денков26.02.24, 09:33

Але, за словами посадовця, позитивних змін недостатньо, оскільки Україна не має достатньо снарядів; також Україні потрібно більше фінансування, озброєння, підтримки Сполучених Штатів.

 Ми повинні бути вірними тому, що ми сказали, ми кажемо, що підтримуємо Україну, ми віримо в українців. Тоді ми повинні доводити це за допомогою зброї, грошей, дипломатичної, військової та моральної підтримки. 

- сказав Камерон.

Нагадаємо

Уряд Великої Британії надасть Україні 280 мільйонів євро стерлінгів на закупівлю та налагодження ланцюгів постачання для виробництва вкрай необхідних артилерійських боєприпасів.

Європейські лідери збираються в Парижі на саміт щодо України, але оголошень про нові поставки зброї не очікується - Politico26.02.24, 09:19

Популярні

Новини по темі

Індія домоглася звільнення частини своїх громадян з армії рф

 • 21991 переглядiв

До України прибув прем'єр Болгарії Денков

 • 50029 переглядiв

росіяни за добу поранили ще п'ятьох жителів Донеччини

 • 35796 переглядiв