na-dnipropetrovshchyni-vykryly-psevdovolonterku-yaka-pryvlasnyla-ponad-milion-hryven-donativ-na-zsu

На Дніпропетровщині викрили псевдоволонтерку, яка привласнила понад мільйон гривень донатів на ЗСУ

 • 25380 переглядiв

На Дніпропетровщині викрили псевдоволонтерку, яка привласнила майже 1 мільйон гривень пожертв, які вона нібито збирала на потреби Збройних сил України.

На Дніпропетровщині викрили псевдоволонтерку, яка привласнювала собі гроші, які нібито збирала на потреби Сил оборони. Про це пише УНН з посиланням на заяву Офісі генерального прокурора.

Деталі 

За даними слідства, підозрювана – адміністраторка відомого Телеграм-каналу м. Нікополя неодноразово організовувала збір коштів нібито на допомогу українським військовим.  

Для перерахування грошей на військове спорядження, автомобілі, квадрокоптери псевдоволонтерка вказувала реквізити своїх банківських карток. Після чого привласнювала добровільні пожертви і витрачала на власні потреби.

Таким чином за пів року підозрювана отримала від громадян майже 1 мільйон гривень.

Вимагали 60 тисяч доларів з родичів українських військовополонених, обіцяючи обмін: СБУ затримала двох шахраїв20.02.24, 14:56

За процесуального керівництва Нікопольської окружної прокуратури повідомлено про підозру мешканці м. Києва у незаконному використанні благодійних пожертв під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України)

- резюмували у відомстві. 

Доповнення

У ході обшуків за місцем мешкання жінки правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільний телефон, грошові кошти.  

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Нагадаємо

У Києві затримали двох шахраїв, які під виглядом військовослужбовців заволоділи благодійною допомогою, призначеною для Збройних сил України. Підозрювані привласнили допомоги на майже 2 мільйони гривень.

Популярні

Новини по темі

Тимчасова тиша: чому замовкли "ворожі" голоси проти ДОТ

 • 463497 переглядiв