rdk-lehion-svoboda-rosii-ta-sybbat-pro-svoi-neshchodavni-boiovi-operatsii-vzialy-u-polon-blyzko-40-rosiiskykh-viiskovykh

РДК, легіон "Свобода Росії" та "Сиббат" про свої нещодавні бойові операції: взяли у полон близько 40 російських військових

 • 44368 переглядiв

Російські добровольчі військові підрозділи, що складаються з російських громадян, які борються проти путінського режиму, вже більше тижня ведуть бої в бєлгородській і курській областях росії, щоб запобігти потенційному наступу російських військ на Україну з цього напрямку, завдаючи значних втрат російським військам.

"Російський добровольчий корпус" (РДК), легіон "Свобода Росії" і "Сиббат" понад тиждень вели бойові дії на території бєлгородської та курської областей росії, щоб зірвати можливий наступ окупаційних сил на Україну з того напрямку. Про це заявили на пресконференції представники цих добровольчих військових підрозділів, які складаються з громадян рф, що воюють "за Україну і проти путінського режиму", передає УНН із посиланням на "Радіо Свобода".

За їхніми словами, "не таємниця, що зс рф намагаються приурочити якійсь свої напади чи досягнення до певних дат, наприклад, 9 травня чи дня народження путіна". Нині ж, як кажуть представники підрозділів, такий напад загарбники мали здійснити на честь інавгурації російського президента, але отримали відсіч від проукраїнських сил.  

РДК показали штурм будинку на Бєлгородщині, у якому засіли російські солдати20.03.24, 22:45

"Вони (російські командувачі військ – ред.) змушені були, по-перше, перекидати значні сили, зокрема з Харківського і Куп’янського напрямків, щоб утримати "свої" бєлгородську й курську області. Поки що "свої". Незворотні втрати зс рф – 651 військовий, санітарні втрати — 908 (тобто поранено чи травмовано військових зс рф – ред.), ще 37 – взято у полон", – заявив представник легіону "Свобода Росії" Олексій Барановський.

Загалом, за його словами, громадяни рф, які захищають територіальну цілісність України, "знищили 121 одиницю техніки противника, а ще 50 – вивели із ладу". Підтвердити ці дані з незалежних джерел редакція не може. росія втрати не коментує.

При цьому, представники РДК, легіону "Свобода Росії" і "Сиббату" кажуть, що їхня "спеціальна визвольна операція росії від путіна" триває, а нинішнє завдання полягає не в утриманні під контролем певних населених пунктів у рф, а насамперед у веденні партизанської роботи, а також бажанні "відкинути ворога якомога далі від українських кордонів".

"Дуже серйозні цифри" : у ГУР підтвердили втрати росіян під час рейдів російських добровольців у бєлгородській та курській областях18.03.24, 14:15

Своєю чергою, присутній на пресконференції командир РДК Денис Нікітін повідомив, що частина із 37 російських військових, взятих у полон на території бєлгородської і курської областей рф, вже висловила бажання перейти на бік України. Інші, за його словами, будуть передані "до обмінного фонду".  

Популярні

Новини по темі