rosiiski-viiskovi-khyzuiutsia-vbytymy-tvarynamy-na-okupovanii-khersonshchyni-zoozakhysnyky

російські військові хизуються вбитими тваринами на окупованій Херсонщині - Зоозахисники

 • 33363 переглядiв

російські солдати, які окупували частину Херсонської області України, вбивають диких тварин заради розваги та викладають фотографії, на яких вони позують з убитими тваринами.

росіяни вчиняють черговий екоцид, вбиваючи заради забави тварин на тимчасово окупованій території Херсонщини. Про це повідомили UАnimals, передає УНН.

Деталі

Учасниця волонтерської спільноти поширила фотографії, на яких російські військові з окупованої частини Херсонщини хизуються вбитими тваринами.

На світлинах застрелені заєць-русак та фазан звичайний. Науковий співробітник інституту зоології Шмальгаузена Віталій Смаголь підтвердив, що на одному з фото застрелений самець благородного оленя.

Проведений аналіз підтверджує, що фото були зроблені на Херсонщині, втім визначити точну локацію не вдалося. Проте в повідомленні йдеться, що до повномасштабного вторгнення стада оленя благородного мешкали в заповіднику "Асканія-Нова" та Азово-Сиваському національному парку.

Загалом за час повномасштабного вторгнення від бойових дій постраждали приблизно 20% природоохоронних територій в Україні. Однак через окупацію неможливо оцінити кількість загиблих там тварин.

Врятовані тварини з Донеччини знайшли притулок у Київському зоопарку22.12.23, 13:02

Популярні

Новини по темі