ssha-z-desiatkamy-soiuznykiv-planuie-pershu-konferentsiiu-z-vykorystannia-shi-vyznachat-vidpovidalne-vykorystannia

США з десятками союзників планують першу конференцію з використання ШІ: визначать "відповідальне" використання

 • 38869 переглядiв

Державний департамент США проведе першу зустріч сторін, які підписали угоду про штучний інтелект, щоб обговорити відповідальне використання ШІ у військових цілях, у якій візьмуть участь 42 країни.

Державний департамент США проведе першу зустріч сторін, які підписали угоду про штучний інтелект (ШІ), на якій обговорять питання його військового застосування. Про це повідомляє УНН з посиланням на Fox News.

Цього тижня Державний департамент США проведе першу зустріч сторін, які підписали угоду про штучний інтелект (ШІ), зосередивши увагу на військовому застосуванні як першому об'єкті міжнародного інтересу.

 - інформує Fox News.

Контекст

У 2023 році США погодили з 53 країнами Політичну декларацію про відповідальне військове використання штучного інтелекту.  Кілька помітних країн не долучилися до участі. Серед тих, хто проігнорував вказуються: Китай, Росія, Саудівська Аравія, Бразилія, Ізраїль та Індія.  Що стосується тих країн, які підтримали декларацію, йдеться про те, що 42 країни візьмуть участь у конференції найближчого тижня.

США ставлять за мету обговорити практичне застосування і відповідальне використання ШІ у військових діях і міжнародній безпеці.

Деталі

Ми справді хочемо мати систему, яка дасть змогу державам зосередитися на питанні відповідального ШІ та на створенні практичного потенціалу

- сказав в інтерв'ю Breaking Defense високопоставлений представник Держдепартаменту.

"Похвально, що Державний департамент продовжує просувати дискусії з приводу етичного використання ШІ у військових цілях", - сказав Fox News Марк Монтгомері, старший директор Центру кібертехнологічних інновацій.

Фахівець зазначив, що йдеться про обмін інформацією, а не про вироблення політики. Однак представник Центру кібертехнологічних інновацій США також наголосив, що "країни, чиє військове застосування ШІ має турбувати нас найбільше, не присутні".

Нагадаємо

Військово-повітряні сили США працюють над програмою виробництва близько тисячі безпілотних винищувачів, оснащених штучним інтелектом

Штучний інтелект допомагатиме у гуманітарному розмінуванні території України. Відповідну угоду про партнерство підписали міністерство економіки та технологічна компанія Palantir у рамках візиту української делегації до Великої Британії.

Хунта Нігеру оголосила про негайний розрив угоди про військову співпрацю зі США.

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Миколаєв: внаслідок ворожого удару поранено 5 людей

     • 39489 переглядiв

    Ворог вдарив по Миколаєву, зафіксовано два "прильоти" - Кім

     • 40139 переглядiв